skip to Main Content

Wat Coaching Nijmegen voor jou kan doen?

Een holistische kijk op het leven vertaald zich natuurlijk ook in onze visie op mensen, dus kijken en vooral luisteren we naar jou en de signalen van jouw lichaam.

Coaching is dus slechts een van de mogelijkheden zoals je zult zien op de verschillende pagina’s van deze website. En als het gaat over coaching werken we vooral vanuit de visie van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Dit gaat vooral ontdekken want vaak hebben we allerlei gedachten en is het de kunst onder die eerste gedachte, dus onder de oppervlakte te kijken wat daar speelt; waarom doe jij de dingen die je doet, zoals je ze doet en wat zou je willen doen?

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, NLP dus staat voor hoe wij de wereld om ons heen aanschouwen of beter waarnemen en hoe wij daarop volgens al dan niet bewust (maar veel vaker onbewust) op reageren.

Neuro verwijst naar waarnemingen door ons 5 zintuigen de ogen, oren, neus, mond en huid en ons neurale systeem het centrale zenuwstelsel wat in verbinding staat met onze hersenen.

Linguïstisch is de (verbale) taal en het non-verbale communicatiesystemen dat wij gebruiken om onze gedachten en onze werkelijkheid betekenis te geven.

Programmeren verwijst hierin naar het ontdekken van onze in veel gevallen automatische, denkpatronen en ons hieruit voortvloeiende gedrag en ten slot het vermogen om ze te veranderen.

We nemen dus allemaal dezelfde buitenwereld voor waar aan en toch is die nooit hetzelfde als die van de ander. Iedereen heeft zijn eigen beeld van de wereld is daarbij onze overtuiging. Deze zintuiglijke waarnemingen worden gekleurd door onze ervaringen en gedachten en vervolgens omgezet in communicatie en gedrag. De vraag is waarom toch iedereen anders reageert op de buitenwereld? Dat komt omdat de subjectieve informatie objectief wordt gemaakt door onze hersenen, we kijken allemaal door een ander bril.

Op basis van onze eigen waarneming en de filtering van al deze info, vormen we vanuit terugkerende patronen in onze gedachte ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn daarbij opgebouwd uit beelden, geluiden en onze gevoelens, en zeker ook onze interne dialoog en tot slot zelfs geur en smaak. Al deze info filteren want onze hersenen kunnen al die info helemaal niet gelijktijdig aan. Deze gefilterde gedachten en stemmingen sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming is gebaseerd.

In coaching maken we je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en jouw gedrag, zodat je, waar nodig, blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere relaties of resultaten kunt komen.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Een praktijkvoorbeeld van Coaching Nijmegen

Recent heeft Henk een paar bijzondere momenten beleeft tijdens zijn coachingssessie in de landelijke omgeving van Veghel. Samen hebben we veel gewandeld omdat het fysiek bewegen ook vaak helpt vastgelopen gedachten los te maken. Henk zat al een paar maanden thuis met een burn out. Nadat zijn 2e huwelijk op de klippen was gelopen, verloor hij ook nog zijn baan en zat er helemaal doorheen. In het traject hebben we eerste gewerkt aan rouwverwerking. Het verliezen van een baan kan emotioneel net zo heftig zijn als het verliezen van een geliefde. Daarna zijn we gaan werken aan de vraag: wie is Henk nu eigenlijk? Want zonder relatie en zonder baan wordt de ware identiteit zichtbaar en dat was eerst schrikken en later fantastisch. Vanuit die “naaktheid” heeft Henk zijn ware “ik” beter leren kennen en is weer gaan studeren en heeft zijn oude hobby houtbewerking weer opgepakt. Laats mailde hij onze met de tekst: deze burn out is het mooiste wat me is overkomen, dank voor jullie hulp.

Waar zit Coaching Nijmegen?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: De Houtwal 2e 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm).

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top