skip to Main Content

EMDR Nijmegen

Waar staat de afkorting EMDR Nijmegen eigenlijk voor?

Deze Amerikaanse afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desesitization and Reprocessing en laat zich niet letterlijk vertalen. Wat ermee wordt bedoeld is:het door oogbeweging direct minder gevoelig worden en opnieuw verwerken van emoties. Met deze techniek is het mogelijk oude herinneringen waaraan vaak pijnlijke emoties zijn gekoppeld te laten vervagen. Natuurlijk blijven er de – vaak nare – herinneringen deze roepen geen fysiologische of emotionele reacties van jou lichaam meer op.

Wat doet EMDR Nijmegen?

Om EMDR Nijmegen goed uit te kunnen leggen werkt de meter voor van een computer uitstekend. Alle ervaringen in je leven worden en eerste instantie opgevangen in het werk geheugen om vervolgens op de harde schijf te worden geplaatst.

Deze harde schijf zou je kunnen zien als het lange termijn geheugen. Tijdens de sessie zullen we informatie van de harde schijf naar het werk geheugen halen. Hierbij vraag ik je de herinnering zo levendig mogelijk te maken. Denk dus aan de kleuren de geluiden en de gevoelens van dat moment soms is er zelfs ook sprake van een bepaalde geur of smaak, alle zintuigen doen mee.

Overigens zul je nooit de pijn ervaren zoals je dat op dat moment hebt meegemaakt. Je zult je altijd bewust zijn dat je ook bij mij in de praktijk in Veghel bent. De volgende stap in het proces is dat ik je op vraag je ogen te openen en mijn vingertopjes te volgen die ik snel van links naar rechts beweegt. Hierdoor wordt jouw werk geheugen overbelast waardoor de herinnering langzaam vervaagt en ontdaan wordt van de emotionele lading. Daarna kan de opgeschoonde herinnering terug geplaatst worden in het lange termijn geheugen, jouw persoonlijke harde schijf.

Welk voordeel heeft EMDR Nijmegen in combinatie met hypnose?

De behandeling waarbij we EMDR technieken gebruiken in een licht hypnotische trance geven aanvullende behandelmogelijkheden. Dat is het dus mogelijk om terug te gaan in de tijd zelfs naar de tijd in de baarmoeder. En voor mensen die geloven in reïncarnatie is het zelfs mogelijk terug te gaan naar vorige levens. In veel gevallen worden er herinneringen opgehaald uit de vroege jeugd waar cliënten het bestaan niet eens van afwisten. Toch zijn het juist vaak die herinneringen die de basis vormden voor de klachten die later zijn ontstaan. Door dat eerste trauma opnieuw te verwerken worden ook alle latere trauma’s die daar verband mee houden geneutraliseerd.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Voor wie is EMDR therapie vooral geschikt ?

De meest bekende toepassing van EMDR Nijmegen is het verwerken van concrete traumatische gebeurtenissen. Dit kan variëren van fysiek geweld, een verkeersongeval maar ook een echtscheiding of overlijden van een dierbare. Door onze unieke methode en jarenlange ervaring krijgen wij ook vaak de vragen van mensen met relatief vage klachten. Ze hebben het idee dat er iets is in hun jeugd dat ze steeds opnieuw triggerd maar kunnen niet een een concrete verbinding leggen. De techniek van regressie in een lichte hypnotische trance zoals hierboven omschreven biedt daarbij uitkomst.

Het is in dat geval dus mogelijk om angsten, fobieën of hele bijzondere fysieke klachten te laten verdwijnen. Eigenlijk is geen enkele vraag “gek” en de moeite van het onderzoeken via deze methode waard. Soms ook gewoon om uit te sluiten dat er iets vanuit het verleden speelt zodat die zoektocht kan worden losgelaten.

Is EMDR niet heel erg gevaarlijk?

Veiligheid staat natuurlijk voorop en tegelijkertijd werken we met emoties die soms pijnlijk kunnen zijn. Maar zoals gezegd je zult je altijd bewust zijn van het feit dat je bij mij in de praktijk bent dus nooit meer de pijn van doen op dezelfde manier ervaren. Daarnaast behoud jij ten alle tijden de regie, op elk moment in de sessie kun jij besluiten te stoppen.

Vaak hoor ik wel van cliënten dat zij de dagen en soms zelfs nog weken erna beelden krijgen die met het trauma of de situatie te maken hebben. Een ander fenomeen is dat cliënte heftiger dromen in de dagen na de behandeling. Dit is goed nieuws omdat dit precies de functie is van onze dromen het verwerken van emoties. Op deze manier verwerkt jouw brein de laatste restjes van de ervaring.

Waar kun je EMDR Nijmegen vinden?

EMDR Nijmegen is een van de vele behandelmethoden van Holistisch Centrum Brabant.

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel.  Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als EMDR Nijmegen hypnotherapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top