Nieuwsbrief  december 2021 Bekijk de webversie
Holistisch Centrum Brabant
Nieuwsbrief december 2021
Zo aan het eind van het jaar is het een periode van reflectie en vooruitkijken. In de coach sessie's geef ik daarvoor vaak de volgende 3 vragen mee; waarmee ga je stoppen, waar ga je mee door en waarmee ga je beginnen?

Deze vragen kunnen ook heel mooi worden gebruikt om feedback te geven of te vragen aan je partner, collega of bijvoorbeeld je kinderen. Neem deze vragen eens mee als je lekker gaat wandelen, in bad gaat liggen of met je huispak aan op bank ligt.

Voor ons zijn de antwoorden helder, we gaan verhuizen in april 2022. We hebben ons huis verkocht omdat we graag nóg eens zelf ons huis willen bouwen. Waarheen weten we nog niet maar wij geloven dat als je een deur dicht doet er andere open gaan.... we gaan zien welke kansen er komen voor ons, een heerlijk avontuur.
Ieder mens heeft een bestemming en het “toeval” helpt mee om die te bereiken!

Wilma ter Horst
Je bent niet je emotie of je gedachten
Deze stelling komt vaak voorbij onze coach sessie's en is voor veel clienten een nieuw inzicht dus willen we hem ook hier eens kort bespreken. Gedachte komen uit het niets en verdwijnen ook weer in het niets dus jij bent veel meer dan je gedachte of emoties. Al je kunt waar-nemen dat jij gedachten of emoties hebt moet jij "iets" zijn wat groter is dan die gedachte of emotie. Dat is dan weer een heel gerustellende gedachte maar er is meer.

Er is is eerst een gebeurtenis (hoe klein ook) die creeert razend snel een gedachte met bij behorende gevoel en een gedrag. In een coach sessie gebruiken we verschillende technieken om je te helpen dit proces waar te nemen.

Omdat we de gebeurtenissen of feiten als werkelijkheid vaak gewoon te accepteren hebben, dingen zijn vaak wat zijn ze zijn, punt. Waar we vervolgens wel invloed hebben is "onze" gedachten die zijn gebaseerd op overtuigingen en die kunnen we gelukkig zelf kiezen!

Daarmee kunnen we dus invloed uitoefenen op de "waarde" die we toekennen aan onze verschillende gedachten en vervolgens dus sturing geven aan ons gedrag.

En zo zijn we dan weer terug bij de vraag waarmee: stoppen, beginnen en doorgaan? Kies een andere overtuiging en maak de stappen die jij wil zetten. Heb je daarbij wat hulp nodig, dan zijn we erg graag voor je. 
 
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Ben ter Horst
Energetische Therapie
Hans (niet zijn echte naam) wilde als de "getuige" heel graag naar de bruiloft van zijn jeugdvriend op Balie. Voor hem was dit extreem belangrijk maar al jaren kampte hij met ernstige vliegangst. De keuze voor hypnotherapie was snel gemaakt. Vanwege het grote belang adviseerde ik Hans na de behandeling direct een proefvlucht te maken. Hij koos voor een vader /dochter weekend in
Berlijn en dat ging super goed. Een paar weken later kreeg ik een foto vanuit Bali van een man met een grote glimlach in een traditioneel Balinese kostuum. Letterlijk is zijn wereld vergoot 
Ieder mens heeft een bestemming en het “toeval” helpt mee om die te bereiken!

Wilma ter Horst
Energetische Therapie
Anna (niet haar echte naam) komt bij mij met de vraag haar te ondersteunen in het verwerken van het verdriet van een verbroken relatie. Zij voelt zich onzeker en weet niet meer hoe zij haar leven weer moet oppakken. Tijdens de behandeling is er veel aandacht voor haar voeten en het gronden (aarden) zodat Anna weer in haar lijf komt. Vandaar uit krijgt ze weer contact met het hier en nu, waar sta ik nu (letterlijk). Vanuit het hier en nu kan ze ook weer
perspectief ontwikkelen naar; waar wil ik heen.
Na de behandeling voelt ze zich zwaarder en weer in haar lijf. Als huiswerk krijgt ze nog wat oefeningen mee zodat ze (ook weer letterlijk) op eigen benen kan staan. Tot slot mag ze nog een kaartje trekken wat ze mee naar huis mag nemen als "anker" op het kaartje staat" ik laat mijn problemen los" hoe mooi is dat.
 
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Ben ter Horst
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Ben ter Horst
Volg je hart want dat klopt!

Wilma ter Horst
Ieder mens heeft een bestemming en het “toeval” helpt mee om die te bereiken!

Wilma ter Horst
Meer weten click op een van de 4 thema's
Coaching
Hypnose
Opstellingen
Spiritualiteit
Ben ter Horst
0413 32 22 22
06 - 81 34 21 02
info@holistischcentrum-brabant.nl
Wilma ter Horst
0413 32 22 22
06 - 12 75 87 37
info@holistischcentrum-brabant.nl