skip to Main Content

Met opstellingen bedoelen we vaak familieopstellingen. Toch zijn er veel meer werkvormen en dus varianten van hetzelfde fenomeen. Kijk voor de andere vormen op; organisatie opstellingen of tafelopstellingen.

Opstellingen

Opstellingen zijn gebaseerd op de fenomenologie van het systeem en gaat uit van de wisselwerking tussen de mens en de wereld om hem heen. Deze innerlijke houding is de sleutel tot het werk. Het gaat om een fundamenteel andere houding, een ander uitgangspunt, een andere zienswijze en een andere werkwijze. Als opsteller heb ik geen concept en geen strategie maar stelt me open voor de werkelijkheid zonder een voorafgaande bedoeling. Mijn enige doel is jou te begeleiden in wat zich aandient.

Met de methode van opstellingen maken we gebruik van twee zaken: kennelijk ontstaat er, zodra de representanten worden opgesteld, een soort veld waarin informatie over het gehele systeem beschikbaar komt. Albrecht Mahr spreekt van ‘het wetende veld’. Ten tweede heeft het menselijk lichaam kennelijk het vermogen om, eenmaal in zo’n veld geplaatst, iets waar te nemen over wat er speelt in het systeem.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende datum waarin je de kans hebt om deel te nemen of alleen te komen kijken. Vooraf aanmelden is echter wel noodzakelijk omdat er een maximum aantal deelnemers is.

Wil je eerst meer weten click dan hieronder

Back To Top