Je bent door gelinkt naar de website van Holistisch Centrum Brabant de onderneming die ik samen met Wilma ben gestart. Wij zijn al bijna 40 jaar samen en sinds begin 2007 echts ook samen ondernemers. Kijk gerust eens rond op de website en hieronder vind je informatie over de activiteiten die ik onder het label Delta M nog aanbied.

Over mij

Als coach ben ik altijd op zoek naar datgene wat jou en de medewerkers van je bedrijf, kan helpen om in beweging te komen en een volgende stap te zetten. Mijn favoriete vraag is dan ook: wat heb je nodig om…..? Het is daarbij mijn overtuiging dat jij alle antwoorden in je hebt die nodig zijn. Mijn rol is slechts het naar boven halen van jouw eigen wijsheid.

In de rol van trainer heb ik een goed gevoel voor wat speelt in de groep, gebruik ik humor, maar benoem ook de verantwoordelijkheden en pijn. Kennis is om te delen, dus gebruik ik de aanwezige kennis in de groep vooral ook om van elkaar te leren. Het delen van ervaring is een krachtig instrument. Ik gebruik ook veel fysieke oefeningen om het leerproces te verankeren.

In managementrollen noemt men mij: zelf startende hands on manager, creatief, organisator, beschikkend over helikopterview, innovatief, enthousiast, gedreven, resultaatgericht.

Als mens ben ik tegelijkertijd op een spirituele zoektocht naar zingeving in een kosmisch bewustzijn. Het besef hoe schijnbaar onbelangrijke ontmoetingen tussen mensen soms levens kunnen veranderen maakt elke dag en elk gesprek bijzonder. Twee kanten van dezelfde persoonlijkheid: de spirituele zoektocht aan de ene kant en de energieke manager die geniet van “getting things done” aan de andere kant.

Lang dacht ik hierbij in termen van ‘of/of’, maar dat blijkt niet zo te zijn. Mijn ervaring en overtuiging is dat het ‘en/en’ is. Mijn spirituele eigen wijsheid is hierbij dat de interacties tussen mensen allemaal plaats vinden in een groot en ondoorgrondelijk kosmisch systeem. Ik heb de absolute zekerheid dat het leven niet eenmalig is, maar wel slechts één keer geleefd kan worden. Dat maakt dat voor mij elke dag een feestdag is… oké… bijna elke dag 🙂

Trainingen

Deze worden altijd op maat gemaakt voor de opdrachtgever, de doelgroep en het gewenste resultaat. Denk hierbij aan:

  • Commerciële trainingen
  • Persoonlijk leiderschap
  • Communicatievaardigheden
  • Samenwerken

Afhankelijk van de vraagstelling van de opdrachtgever werk ik samen met verschillende organisaties en heb ik veel specialisten in mijn netwerk om op deelgebieden te ondersteunen.

Management Drives

Sinds 2010 ben ik als partner verbonden aan Management Drives en maak ik dankbaar gebruik van de kennis en tools

Wat zal Management Drives je bieden?

Versterk je leiderschap door inzicht in de drijfveren van je team. De MD-methode laat heel snel inzien dat personen en ook organisaties bepaalde leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen worden door MD gemeten in de vorm van drijfveren. Door aan iedere drijfveer een kleur te verbinden, kunnen de resultaten op een duidelijke en toegankelijke manier worden weergegeven. Het versimpelt niet de manier van kijken naar mensen, maar biedt een gemeenschappelijke taal om mogelijke verschillen te duiden en te bespreken.

Elk Management Drives profiel wordt gegenereerd aan de hand van een vragenlijst die via Internet wordt invult. De vragenlijst meet wat jou motiveert, waar je prioriteit aan geeft, hoe je de organisatie beziet en hoe dat jouw stijl van denken, doen en communiceren kleurt. Het helpt je de drijfveren van jezelf en je collega’s te herkennen en te erkennen. Je eigen profiel zal dan ook zeer herkenbaar zijn voor jezelf en voor je collegae.

Drijfveren bepalen in belangrijke mate ons functioneren in een team of organisatie. In meer of mindere mate heeft iedereen een drijfveer om zaken te begrijpen, te zoeken naar harmonie, resultaten te behalen, zaken te structureren, respect te verwerven en zich veilig te voelen. Deze drijfveren hebben voor iedereen een verschillende intensiteit en volgorde, wat resulteert in een enorme diversiteit aan profielen. De kleuren van de drijfveren:

Geel: analyseren, begrijpen doorgronden, de visionair

Groen: stelt mensen en sociale verbanden voorop, people manager

Oranje: wil vooruitgang, resultaten en prestaties, de ondernemer

Blauw: zekerheid en duidelijkheid creëren, de bestuurder

Rood: staat voor durf, tempo en kracht, de autoriteit

Paars: dienstbaar, verbinding creeëren, de nestor

Naast persoonlijke inzichten en inzichten in de drijfveren van collega’s geeft de methodiek ook een sterk herkenbaar beeld van de cultuur van de organisatie en de werkwijze van teams en afdelingen. Er zijn 2 type profielen beschikbaar, het drijfveren profiel en een Feedback profiel waarmee u gestructureerd in de drijfveren kleuren feedback ontvangt van maximaal 8 mensen uit uw omgeving,

Het invullen van een online Management Drives vragenlijst duurt 20 minuten. Na het invullen neem ik contact met op voor de terugkoppeling van het resultaat.

De kosten voor de MD of de MD 360 Feedback vragenlijst inclusief een persoonlijke terugkoppeling en een uitgebreid naslagwerk bedragen € 495,00.

Voor meer informatie bezoek ook www.managementdrives.com.