skip to Main Content

Dat wij zelf al bijna 40 jaar samen zijn is een groot geluk maar zeker niet vanzelfsprekend. In onze vorm van relatie coaching maken we gebruik van veel verschillende technieken. We gebruiken vooral het werk van de wereldberoemde relatietherapeut Sue Johnson.

Haar werkvorm heet Emotionally Focused Therapy. Hierin staat de liefde centraal en niet alleen het sociale contract. Dit laatste kan echter wel weer een deel van de uiteindelijke oplossing zijn. Vooraf is niet te bepalen “dat het goed komt”, het is juist vn belang er met een open mind in te stappen een onderzoek te doen. Wie ben ik in deze relatie, wat wil ik en natuurlijk wie is de ander en welk verlangen heeft hij of zij.

Elke relatie is uniek maar werkt wel volgens dezelfde basis wetten. De therapie bestaat uit 7 stappen die gaan over toegankelijkheid, ontvankelijkheid en betrokkenheid. Vanuit de “duivelse dialogen”  naar de pijnplekken en via reflectie naar verbondenheid om vervolgens door vergeving en herstel van intimiteit naar een liefdevol leven.

Afhankelijk van de vraag werken we individueel of direct samen met beide partners. Er is geen standaard format en een traject is dus altijd maatwerk. In deze vorm van coaching is de afspraak dat in het intakegesprek we direct aan het werk gaan. Pas dan kun je weten of onze aanpak jou of jullie aanspreekt. Het eerste uur is geheel vrijblijvend, daarna beslissen jullie samen of we doorgaan.

Tarief gezamenlijke sessie:

Het tarief is € 200 – inclusief BTW per  sessie van 1,5 tot 2 uur, waarbij deze behandelingen worden uitgevoerd door Ben ter Horst of Wilma ter Horst en in sommige gevallen juist samen.

In die laatst situatie maken we aanvullende financiële afspraken.

 

Back To Top