skip to Main Content

Op welke manier werken wij met relatie coaching ?

Dat wij zelf al 40 jaar samenzijn is een groot geluk maar zeker niet vanzelfsprekend. In onze vorm van relatie coaching maken we gebruik van veel verschillende technieken vanuit NLP en systemisch werk maar ook Transactionele Analyse en de reguliere psychologie. We gebruiken echter vooral het werk van de wereldberoemde relatietherapeut Sue Johnson.

Weer samen aan tafel en in gesprek komen in onze veilige omgeving dat is de start van de reis, met bestemming onbekend. De werkvorm van Sue Johnsen heet Emotionally Focused Therapy. Hierin staat de liefde centraal en niet alleen het sociale contract. Dit laatste kan echter wel weer een deel van de uiteindelijke oplossing zijn. Vooraf is niet te bepalen “dat het goed komt”, het is juist van belang er met een “open mind” in te stappen een onderzoek te doen naar de volgende vragen. Wie ben ik in deze relatie, wat wil ik er uit halen, wat verwacht ik van de ander en natuurlijk ook wie is de ander en welk verlangen heeft hij of zij.

Elke relatie is uniek maar werkt wel volgens dezelfde basis wetten. De therapie bestaat uit 7 stappen die gaan over toegankelijkheid, ontvankelijkheid en betrokkenheid. Vanuit de “duivelse dialogen”  naar de pijnplekken en via reflectie naar verbondenheid om vervolgens door vergeving en herstel van intimiteit terug te groeien naar een liefdevol leven.

Afhankelijk van de vraag werken we individueel of direct samen met beide partners. Er is geen standaard format en een traject is dus altijd maatwerk. Er zijn zeker niet altijd 7 sessie’s nodig soms 2 stappen tegelijk. Het is en investering in tijd en in geld dat begrijpen wij maar al te goed. Belangrijk is dat je, je veilig voelt dus vaak kiezen partners ervoor om eerst elk een individueel coach gesprek te hebben en soms direct samen het diepe in.

In deze vorm van coaching is de afspraak dat we in het intakegesprek direct aan het werk gaan. Pas dan kun je weten of onze aanpak jou of jullie aanspreekt. Het eerste uur is geheel vrijblijvend, daarna beslissen jullie samen of we doorgaan.

Afspraak maken

Tarief gezamenlijke sessie:

Het tarief is € 125 – per  uur, waarbij deze behandelingen worden uitgevoerd door Ben of Wilma ter Horst en soms samen. In dat geval maken we aanvullende tarief afspraken.

Back To Top