skip to Main Content

Neuro Emotionele Integratie, waar staat dat eigenlijk voor ?

Letterlijk staan de letters voor Neuro Emotionele Integratie en is een zeer effectieve manier om zonder gebruik te maken van ons “denken” de oorzaak van problemen op te zoeken én ze vervolgens op te lossen. NEI is begin jaren tachtig door de Amerikaan Scott Walker ontwikkeld. NEI is in Nederland bekend geworden door de arts Roy Martina. NEI  gebruikt verschillende elementen uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere neurowetenschappen, psychotherapie, acupunctuur, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), vaak ook worden homeopathische middelen gebruikt.

Afspraak maken

Hoe werkt NEI in de praktijk?

Om het denken zo min mogelijk te laten bemoeien met het proces wordt gebruik gemaakt van een biotensor. Dit is een handvat met daaraan een dunne staaldraad die op en neer of van links naar rechts kan bewegen of kan ronddraaien. De therapeut (Wilma in dit geval) houdt deze vast en jij hebt ook een sensor in je handen. Beide zijn  via een draad met elkaar verbonden. Vervolgens gaat Wilma via een aantal vragenlijsten (protocollen) op zoek naar de oorzaak van jouw probleem. De biotensor geeft het antwoord en net als bij een “leugendetector” kun jij niet via je denken het proces (bewust) beïnvloeden en daarmee is het een heel zuiver instrument.

Wanneer gebruik je een NEI sessie?

Omdat het denken geen rol speelt, is een NEI behandeling dus juist ook zeer effectief als je de oorzaak van een probleem niet kent of alle andere methoden al hebt geprobeerd. Daarnaast is NEI dus heel breed inzetbaar waarbij je kunt denken aan:

  • Emotionele problemen
  • Chronische aandoeningen (juist ook de onverklaarbare)
  • Fysieke klachten
  • Verslavingen
  • Zwangerschap / kinderwens
  • Trauma
  • Angsten
  • en nog heel veel meer

Zoals je ziet zijn er heel veel mogelijkheden. Er zijn dan ook NEI therapeuten die alle hulpvragen aanpakken met NEI. Wij werken vanuit een breder perspectief zoals je hebt kunnen zien op de website. Zoals wij het zien, hebben we een grote tas met gereedschap waarbij we voor elke client de juist tool inzetten.

En hoe nu verder met NEI?

De enige manier om er achter te komen of deze vorm van behandelen bij je past is om een sessie te boeken. Dus maak gewoon die afspraak en laat je verrassen wat er in jouw onderbewustzijn ligt opgesloten en hoe de biotensor jou kan helpen.

Tarief reguliere sessie

€95- maximaal 1 uur, deze behandelingen worden uitgevoerd door Wilma ter Horst

 

 

 

 

 

 

Back To Top