skip to Main Content

Wat EMDR voor jou kan doen?

In elk leven zijn er gebeurtenissen die – letterlijk – een diepe indruk achter laten, zodanig dat er een verwerkingsproces nodig is. In veel gevallen lukt het prima en vaak geholpen door de tijd om dergelijke situaties te verwerken en ook is er een groep mensen die dat lastig blijft vinden. In sommige gevallen leidt dat zelfs tot ernstige psychische klachten.

Vaak in de vorm van flashbacks en nachtmerries die steeds opnieuw terugkomen. In andere gevallen leidt dit zelfs tot een vorm van posttraumatische stress-stoornis (PTSS), wat zich op allerlei manieren kan aandienen.

Het zijn allemaal klachten die ontstaan uit de vele nare herinneringen en/of gebeurtenissen, waarbij alleen al het eraan denken nog steeds een bepaalde emotionele reactie naar boven haalt. Het is in de meeste gevallen mogelijk in één of slechts enkele behandelingen de verbinding tussen het trauma en de reactie te verbreken.

Hoe werkt EMDR?

Het bijzondere van EMDR is de enorme snelle resultaten die gerealiseerd kunnen worden. Vooraf spreken we goed door wat er gaat gebeuren en wat de combinatie van hypnose en EMDR zo bijzonder maakt. Omdat je in een hypnotische trance bent en je denken wat naar de achtergrond is verschoven krijgen we toegang tot jouw gehele onderbewustzijn.

Nadat je in een licht trance bent gebracht (waarbij je alles hoort wat ik zeg) ga je met je gedachten naar het beeld en het gevoel waar je last van hebt. Je mag het vervolgens een cijfer geven waarbij een 0 aangeeft dat je helemaal niets voelt en een 10 het meest extreme wat je, je kan voorstellen. Er zal zoveel mogelijk informatie worden verzameld om zodoende een perfect beeld te verkrijgen. Vervolgens zal het verwerkingsproces worden opgestart. Opnieuw wordt er opnieuw gevraagd om de gebeurtenis naar voren te halen in je gedachten, maar dit keer gebeurt dat in combinatie met een afleidende “stimulus”. In ons geval werken we met vingers en oogbewegingen.

Daarna is er even een moment van rust en wordt er weer gevraagd om een cijfer. In veel gevallen is dit al lagere dan de eerste keer. Door de EMDR worden al deze gedachten en gevoelens in beweging gebracht, waardoor er wat zal veranderen in je geest en lichaam. De verbinding tussen de herinnering en je huidige gevoel wordt verbroken. Er wordt weer gevraagd om het een cijfer te geven van 0 tot 10. Vervolgens herhalen we dit een aantal keren zodat het gevoel steeds minder wordt en uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnt.

Wat zijn de te verwachten effecten van EMDR?

De EMDR therapie is kortdurende behandeling en die er – in één of enkele sessies – toe zullen leiden dat al die nare herinneringen aan kracht en emotionele ladingen zal verliezen. We hebben hele bijzonder sessies mogen ervaren in onze praktijk waarbij de combinatie met een lichte hypnotische trance zeer effectief is geweest.

Wil jij weten of we ook jouw probleem kunnen oplossen?
Laat ons weten wat je wil bereiken en je krijgt van ons altijd een eerlijk advies!

Op welke plek kun je deze EMDR ervaring beleven?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm en dan over het bruggetje).

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top