Doorleven met het verlies

Wat kan rouwbegeleiding voor jou doen?

Rouw na het overlijden van een dierbare hoort net zo bij het leven als de vreugde bij de geboorte van nieuw leven. Beiden zijn meteen ook vaak de meest indrukwekkende momenten. Letterlijk bijna, laat het een “indruk” achter op onze ziel. Maar ook een ontslag ander trauma kan eenzelfde effect hebben.

Vanaf het moment dat we het ervaren hoort het bij ons, het maakt deel uit van ons “zijn”. Rouwverwerking is dan misschien ook een vreemd woord want verwerken impliceert bijna achter je laten en “wegwerken”. Beide is in mijn opvatting niet juist, de gebeurtenis onderdeel maken van jouw nieuwe “ik” daar gaat het om.

Het verdriet hoort erbij en heeft geen einddatum, een bepaalde mate van verdriet of gemis zal er altijd blijven. Toch kun jij, jouw leven “oppakken” en met deze ervaring zelfs meer dan ooit genieten van het leven omdat juist jij weet hoe kostbaar het is.

Afspraak maken

Wie is de coach achter deze vorm van rouwbegeleiding?

Als palliatief verpleegkundige ben ik dagelijks bezig met het proces van het sterven en de zorg voor naaste familie en vrienden. Op die momenten ligt de nadruk op het zo comfortabel mogelijk houden van hij of zij die gaat sterven en hem of haar begeleiden in een waardig einde.

Als rouwcoach komt mijn taak vaak direct daarna, als de plechtigheden achter de rug zijn en nabestaande in een zwart gat vallen, overvallen door verdriet, uitzichtloosheid of zelfs depressiviteit. In mijn manier van coachen is het mijn doel om cliënten weer regie te geven over hun eigen leven in deze nieuwe werkelijkheid. De manier waarop ik dat doe is op verschillende manieren bijzonder.

De unieke behandeling van rouwbegeleiding door Holistisch Centrum Brabant

Mijn uitgangspunt is een holistisch visie dus werk ik met geest en lichaam. Dus als het verdriet zich vast zet in de borst of letterlijk het gevoel geeft “door de grond te zakken” gebruik ik quantum touch of ander energie/ massage technieken (waarbij je volledig gekleed blijft) om dit verdriet los te maken. Daarnaast heb ik een sterk ontwikkeld 6e zintuig en werk ook als paragnost en medium en kan dus in contact treden met de geestenwereld. Het is dus mogelijk om direct (of soms indirect) contact te hebben met de betrokken overledenen. Veel van de hoe- en waarom vragen kunnen dan beantwoord worden en geven rust bij de nabestaande.

Hoe rouwbegeleiding  jou of jullie weer op weg kan helpen?

Vervolgens doen we wat nodig is om het perspectief om leven na en leven met het verlies vorm te geven. Dit kan in individuele sessie’s maar het is ook mogelijk met een groep familieleden of nabestaande gezamenlijk het proces te doorlopen. Het – onder begeleiding – delen met lotgenoten werkt in veel gevallen zeer helend.

Wil je meer weten of zelfs een eerste gesprek plannen dat kan. Dat kan zelfs geheel vrijblijvend op de volgende manier. We plannen een afspraak en gaan direct samen aan de slag. Besluit je na een half uur dat mijn aanpak niets voor je is betaal je niets en anders gaan we direct door met de behandeling.

Waar vind je deze rouwbegeleiding?

Wij werken vanuit onze eigen praktijk maar in overleg zijn de behandelingen ook op locatie mogelijk. Onze praktijk is gevestigd in een schuurwoning op het adres: De Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm).

Tarief

Voor individuele particulieren is het tarief € 85,- per uur inclusief de BTW en voor groepen en zakelijke klanten zijn de tarieven op aanvraag.

Deze behandelingen worden uitgevoerd door Wilma ter Horst.