skip to Main Content

Wat kan rouwbegeleiding voor jou doen?

Rouw na het overlijden van een dierbare hoort net zo bij het leven als de vreugde bij de geboorte van nieuw leven. Beiden zijn vaak ook de meest indrukwekkende momenten. Letterlijk laat het bijna een “indruk” achter op onze ziel. Maar ook een ontslag of ander trauma kan eenzelfde effect hebben. Als rouwbegeleider help ik letterlijk de indrukken verwerken. Als dergelijke trauma’s niet goed in ons systeem worden opgeslagen kan het later tot ernstige klachten leiden.

Vanaf het moment dat we het ervaren hoort het bij ons, het maakt deel uit van ons “zijn”. Rouwverwerking is dan misschien ook een vreemd woord want verwerken impliceert bijna achter je laten en “wegwerken”. Beide is in mijn opvatting niet juist, de gebeurtenis onderdeel maken van jouw nieuwe “ik” daar gaat het om.

Het verdriet hoort erbij en heeft geen einddatum, een zekere mate van verdriet of gemis zal er altijd blijven. Toch kun jij, jouw leven “oppakken” en met deze ervaring zelfs meer dan ooit genieten van het leven omdat juist jij weet hoe kostbaar het is.

Wie is de rouwbegeleider achter deze vorm van rouwbegeleiding?

Als palliatief verpleegkundige en rouwbegeleider ben ik dagelijks bezig met het proces van het sterven en de zorg dragen voor naaste familie en vrienden. Op die momenten ligt de nadruk op het zo comfortabel mogelijk houden van degene die gaat sterven en hem of haar begeleiden naar een waardig einde.

Als rouwcoach komt mijn taak vaak direct daarna, als de plechtigheden achter de rug zijn en nabestaande in een zwart gat vallen. Ze kunnen overvallen worden door verdriet, uitzichtloosheid of zelfs depressiviteit. In mijn manier van coachen is het mijn doel om cliënten weer de regie te geven over hun eigen leven in deze nieuwe werkelijkheid. De manier waarop ik dat doe is op verschillende manieren bijzonder.

De unieke behandeling van rouwbegeleiding door Holistisch Centrum Brabant

Mijn uitgangspunt is een holistische visie dus werk ik met geest en lichaam. Dus als het verdriet zich vast zet in de borst of letterlijk het gevoel geeft “door de grond te zakken” gebruik ik quantum touch of ander energie/ massage technieken om dit verdriet los te maken. Je blijft daarbij volledig gekleed. Daarnaast heb ik een sterk ontwikkeld zesde zintuig en werk ook als paragnost en medium. Ik kan in contact treden met de geestenwereld. Het is mogelijk om direct (of soms indirect) contact te hebben met de betrokken overledenen. Veel van de hoe en waarom vragen kunnen dan beantwoord worden en geven rust bij de nabestaande.

Hoe rouwbegeleiding  jou of jullie weer op weg kan helpen?

Vervolgens doen we wat nodig is om het perspectief van het leven na en het leven met het verlies vorm te geven. Als er al rouwbegeleider kan dat met mij, in een individuele sessie maar het is ook mogelijk met een groep familieleden of nabestaande gezamenlijk het proces te doorlopen. Het “onder begeleiding” delen met lotgenoten werkt in veel gevallen zeer helend.

Wil je meer weten of een eerste gesprek plannen? Dat kan zelfs geheel vrijblijvend op de volgende manier: we plannen een afspraak en gaan direct samen aan de slag. Besluit je na een half uur dat mijn aanpak niet bij jou past dan betaal je niets en anders gaan we direct door met de behandeling.

Afspraak maken

Waar vind je deze rouwbegeleiding?

Wij werken vanuit onze eigen praktijk maar in overleg zijn de behandelingen ook op locatie mogelijk. Onze praktijk is gevestigd aan de Provincialeweg 144, 5503 HK te Veldhoven. Wij zitten op de eerste verdieping.

Tarief

Voor individuele particulieren is het tarief € 95,- per sessie van een uur.

Voor groepen zijn de tarieven op aanvraag.

Deze behandelingen rouwbegeleiding worden uitgevoerd door Wilma ter Horst.

Back To Top