Nieuwsbrief  september 2021 Bekijk de webversie
Holistisch Centrum Brabant
Nieuwsbrief september 2021

Voor de meeste van ons zijn de vakanties voorbij en begint het "gewone" leven weer. Vaak met allerlei goede voornemens zoals meer sporten, minder hard werken, stoppen met roken, vaker een boek lezen enz. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze doelen ook echt gaat bereiken lees je in deze nieuwsbrief.

In het onderwerp van deze nieuwsbrief stond ook al iets over delen en vermenigvuldigen. Wij delen hier wat óns inspireert en weten dat we hiermee onze impact vermenigvuldigen. 

Zo is bijvoorbeeld één van de succesfactoren van onze eigen relatie - nu al meer dan 40 jaar - zorg goed voor jezelf én voor de ander.

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je nóg beter voor anderen zorgen. Omgekeerd zou je dus zelfs kunnen zeggen dat slecht voor jezelf zorgen ook slecht voor de ander zorgen is. Bovendien; als je goed voor jezelf zorgt nodig je anderen uit dat ook te doen.

Resumé een echte win/win situatie

PS Familiopstellingen: op zondag 19 september is er nog ruimte voor één vraagsteller, op donderdag de 30 september is er nog ruimte voor representanten.
 
Succes gegarandeerd ?

Hierboven hadden we het als over goede voornemens.

En eigenlijk gaat het daar al mis.... een voornemen klinkt een beetje als "proberen". 

Als je echt iets wil veranderen in je leven is het veel krachtiger een besluit te nemen.


Vanuit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kennen we 5 succescriteria die ervoor zorgen dat je dat besluit ook omzet in doelen die je echt gaat realiseren.

1. Ken je doel en omschrijf het positief
Vaak omschrijven mensen wat ze niet meer willen, veel krachtiger is zeggen wat je wel wil. Dus niet; ik wil afvallen maar ik gá gezonder leven!

2. Onderneem actie 
In beweging komen met kleine stapjes vergroot de kans op succes en dus vertrouwen en daardoor motivatie wat weer zal leiden tot een beter prestatie.... en zo vind je de weg omhoog.

3. Zintuigelijk scherp
Als je doelen omschrijft maak het zintuigelijk concreet, hoe ziet het er uit, wat voel je dan etc. Zorg ook dat het toetsbaar is zodat je weet of je op koers ligt.

4. Vergroot je flexibiliteit
Gebaseerd op de NLP-vooronderstelling; de meest flexibele beheerst het systeem. Werkt iets ga er mee door, werkt het niet probeer iets anders, blijf "bewegen". 

5. Handel vanuit excellente fysiologie/psychologie
Kortom zorg dat je zowel fysiek als metaal werkt, lichaam en geest zijn één (een cybernetische eenheid). Als je meer zelfvertrouwen wil opbouwen neem dan alvast zo vaak al je kunt een stoere, trotse fysieke houding aan. 

Naast deze 5 algemene succesprincipes zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan doelen (vanuit NLP) dienen te voldoen om de meeste kans of succes te hebben.
  • Positief geformuleerd
  • Toetsbaar
  • Binnen je eigen mogelijkheden
  • Specifiek in welke context, wil je wat bereiken
  • Ecologisch, de effecten op langere termijn zijn ook positief voor het groter geheel

Ga hiermee aan de slag en kom je er niet helemaal uit dan mag je ons altijd jouw plannen of vragen mailen en krijg je van ons gratis feedback!
 
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Ben ter Horst
Klankschalen

Een van mijn meest recente ontdekkingen zijn de klanschalen. Na een gedegen opleiding vind ik het nu heerlijk om mijn coachtools te combineren met klankschalen. Soms is de vraag van de client; "gewoon" om wat te onstpannen en dan blijken de klankschalen toch de juiste toon te raken om vervolgens echt diep heel te kunnen ontspannen.

Daarnaast gebruik ik de schalen om blokkades op te heffen en dan de energiestromen weer op gang te brengen. Tijdens deze sessie wordt veel minder gesproken en dat is voor mensen die al het gepraat "zat" zijn juist heerlijk.
 
Volg je hart want dat klopt!

Wilma ter Horst
Boek reviews

In het kader van delen willen we graag 2 boeken aan bevelen die allebei levensveranderd kunnen zijn op hun eigen manier.

Het eerste boek is "in 10 stappen een vrij en gelukkig kind" van Jesse Turpijn - van Tuijl. Zij heeft ons ingewijd in de geheimen van NLP maar nog veel meer in het systemisch werk.  Die kennis heeft ze ook verwerkt in een praktisch boek over flow binnen het gezin en met je kind in het bijzonder. Een boek over hartsverbinding, de bron en over echt contact maken.

Meer informatie, click op Blissvibration
 

Dit boekje leest als een kinderboek en toch is het zo waardevol. Het laat zien hoe jouw taak hier op aarde verbonden is met die van anderen. Een zieltje dat naar aarde komt en na de nodige ervaringen weer terugkeert naar huis.

Marie Claire is een tijd "off line" geweest maar geeft nu weer workshops en trainingen. Wilma gaat binnenkort bij haar de workshop spirituele stervensbegeleiding volgen.

Het boekje is een absolute aanrader, click voor meer info op Zielsgelukkig
Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Ben & Wilma ter Horst
Fotografie

Tot slot een woord van dank Henk Berends jr als figurant en aan Monique van der Steen voor haar mooie nieuwe foto's die je op verschillende plaatsen op de website kunt terug vinden. 

Meer weten over Monique click op MoniquevanderSteen
Meer weten click op een van de 4 thema's
Coaching
Hypnose
Opstellingen
Spiritualiteit
Ben ter Horst
0413 32 22 22
06 - 81 34 21 02
info@holistischcentrum-brabant.nl
Wilma ter Horst
0413 32 22 22
06 - 12 75 87 37
info@holistischcentrum-brabant.nl