skip to Main Content
Leven In Vrijheid

Leven in Vrijheid

Deze week nam de verkiezingskoorts steeds verder toe en is er veel aandacht voor met name de PVV de partij voor de vrijheid. Een partij die staat voor de vrijheid maar dan wel van een selecte groep mensen. En omdat ik ook behoor tot de grote groep twijfelaars volg ik de politiek wat intensiever de laatste tijd en gelukkig zijn er ook de nodige stemwijzers die kunnen helpen.

Als ik vervolgens kijk naar de verschillende onderwerpen hoor ik soms bij PVDA, soms bij de VVD of D66 thuis en er zijn standpunten van groen links en zelfs de socialistische partij of ChristenUnie die ik deel. Dus mijn ideale regering is er een van meerdere partijen en dat gaat wel ukken dit keer. Op veel thema’s is het ook een beetje meer naar links of een beetje meer naar rechts en lig ik daar niet zo wakker van.

Er is echter één thema wat Nederland flink verdeeld en dat gaat over de stroom van asielzoekende vluchtelingen. Dan hoor ik PVV’ers roepen: “Het zijn geen vluchtelingen, het zijn gelukszoekers!”. En ik denk dan, ja en? Zijn wij niet allemaal op zoek naar geluk? En is het niet juist die zoektocht die ons verbindt?

“Grenzen dicht” is dan een oplossing die ik hoor. Op dat moment denk ik, wie of wat geeft ons het recht om dat te doen? Omdat toevallig ons wiegje hier heeft gestaan, geeft dat ons het recht anderen uit te sluiten? Dat is niet een wereld waar ik in geloof. In mijn wereld heeft iedereen de vrijheid heeft om het geluk te zoeken waar je wiegje ook heeft gestaan.

Dat betekend dus dat we aan de slag moeten om de wereld in het Midden-Oosten en Afrika veiliger te maken zodat minder mensen op de vlucht gaan of hen helpen door opvang in de regio. Dus letterlijke ontwikkelingshulp; helpen ontwikkelen, perspectief bieden en dat is vaak iets ander dan geld.

Overigens is geld helemaal niet het probleem. Als de grote corporate bedrijven gewoon netjes hun belastingen betalen klotst het geld hier binnenkort tegen de plinten. En ja dan betalen wij inderdaad misschien allemaal wat meer voor onze luxeartikelen en ik vind dat prima.

Dus tegen diegene die het stemadvies PVV heeft gekregen zou ik willen zeggen: denk nog eens na over de vraag; voor welke vrijheid staat de PVV eigenlijk? Daarnaast wil niemand met de PVV regeren dus is het eigenlijk een weggooide stem. Mijn advies; kies een ander partij uit uw lijstje van de stemwijzer dan wordt uw stem in elk geval iets meer waard dan een gemiddeld twitterbericht.

En voor alle andere twijfelaars; kies met je hart en zoek je geluk ….. en geniet ervan dat je in een land woont waar die vrijheid voor de meeste mensen vanzelfsprekend is.

Back To Top