Skip to content

Hoe werkt dat nu precies, regressie ?

Hiermee bedoelen we het terug gaan in de tijd door gebruik te maken van alle informatie die is opgeslagen in onze hersenen en dan vooral in ons onderbewustzijn. Omdat in hypnose het bewustzijn verlaagd is, is het kritisch denkend brein op de achtergrond en is er dus meer ruimte voor je onderbewuste gedachten. In een lichte hypnose kunnen er al allerlei beelden en gevoelens uit het verleden ont-dekt worden.

Voor een regressie willen we een diepere trance bereiken, hiervoor gebruiken we verschillende “inductie” technieken. In een diepe hypnose kunnen de herinneringen teruggaan naar de kindertijd en soms ook tot in de baarmoeder en voor hen die geloven in reïncarnatie kun je inderdaad verder terug naar vorige levens.

Soms krijgen we ook de vraag over een “recreatieve regressie” met andere woorden gewoon voor de lol zien wie of wat in vorige levens. En ook dat is mogelijk, we nemen ruim de tijd om je in diepe ontspanning te brengen en dan te “zien” wat er boven komt drijven.

Afspraak maken

Het helen van oude pijn

Nadat er inzicht is verkregen in de oorzaak van het huidige probleem kan er “heling’ plaats vinden, soms is het zien door de ogen van nu al voldoende om het ongewenste effect te laten verdwijnen. In andere gevallen is er meer werk nodig maar ook dat kan direct in de sessie samen met mij worden gedaan. Omdat de problematiek waarmee wordt gewerkt vaak al heel lang bij je is, kan de sessie heftige (vaak bevrijdende) emoties oproepen. In principe is een enkele sessie al genoeg om veel in beweging te brengen.

Moet ik geloven in hypnose om in regressie te kunnen gaan?

Dat is niet nodig en je mag dus vooraf zeker kritisch zijn. Om een goede hypnose te kunnen ervaren is een open en nieuwsgierige houding het meest effectief.

Wie is je gesprekspartner?

Ben ter Horst

Tim Brinkman

Nathalie Verwoerd

Meer objectieve observatie?

Klik op de afbeelding hieronder om de video af te spelen.

Onze tarieven

Regressie hypnose sessie

150
  • Het tarief is € 150,- voor +/- anderhalf uur
  • De behandeling wordt gegeven door Ben ter Horst, Tim Brinkman of Nathalie Verwoerd

Veelgestelde vragen

Is hypnose niet heel eng?

Nee, hypnose is geweldig om mee te maken en een heel bijzondere ervaring. Lees onderstaande vragen en antwoorden maar.

Is één hypnosesessie echt voldoende? Of heeft het pas effect bij meerdere sessies?

In de meeste gevallen wel, hypnose is een ongelooflijk krachtig instrument.

De hypnotiseur gebruikt het woord ‘slaap’. Ga ik ook echt slapen?

Nee, je gaat niet echt slapen. Je bent gewoon bij bewustzijn en hoort alles. Je brein weet echter precies wat bedoeld wordt met het commando ‘slaap’ en zal je een zetje geven om sneller en dieper te ontspannen of direct in hypnose te gaan.

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen: het is een fantastische ervaring.

Wat is het verschil tussen een hypnotiseur en een hypnotherapeut?

Een hypnotiseur is expert op het gebied van hypnose en geen therapeut. Meestal helpt hij je in één sessie van het probleem af. Als hypnotherapeut en coach heb ik een opleidingstraject van 6 jaar doorlopen en geef ik je inzicht in het ‘hoe’ en ‘waarom’ van een probleem om het vervolgens samen met jou op te sporen en op te lossen. Hiervoor zijn 1-3 sessies gebruikelijk.  Tevens is het mogelijk om na de hypnotherapie eventueel een aanvullend coaching traject te volgen.

Kan ik in hypnose blijven steken?

Nee, dit is niet mogelijk, de hypnotiseur heft de hypnose op of je kunt het proces zelf stoppen.

Kan de hypnotiseur mij dingen laten doen die ik niet wil?

Nee, dat is onmogelijk. Een hypnotiseur kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

In principe kan iedereen die de bereidheid heeft gehypnotiseerd worden. Alleen zwakbegaafde mensen of mensen met een geestelijke stoornis kunnen niet worden gehypnotiseerd.

Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?

Nee, je bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.

Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?

Ook dit is niet mogelijk. Geen bereidheid is geen hypnose.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten inclusief het voorgesprek. In dit voorgesprek bespreken we wat de valkuilen zijn, de wensen en de verwachtingen. In het geval van hypnotherapie kan de sessie soms iets uitlopen naar ca. 1,5 uur.

Mijn probleem houdt verband met een pijnlijke kwestie waar ik liever niet over praat. Kan ik toch geholpen worden met hypnose?

Ja, dat kan. In geval van directe hypnose is het niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen. Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat heb?

Na de sessie heb je in veel gevallen direct resultaat. In enkele gevallen, zoals bij gewichtsbeheersing, kan het even duren voordat je resultaat ziet.

Hoe lang houden de veranderingen aan?

De veranderingen zijn, in bijna alle gevallen, direct en blijvend.

Hoe voel ik me na een sessie?

Je voelt je ontspannen, fris en fantastisch.

Kan ik mijzelf hypnotiseren?

Ja, dat kan. Zelfhypnose kun je leren. Het is alleen niet zo krachtig als gehypnotiseerd worden. Ik kan je daarbij in 1 sessie wel een hulpmiddel geven om dit makkelijker zelf te kunnen.

Back To Top