skip to Main Content

Wat Coaching Eindhoven voor jou kan doen?

In onze praktijk werken we met een holistische visie, dus kijken en vooral luisteren we naar jou en jouw lichaam. Waarbij coachen dus een van de mogelijkheden is. Wij zijn geschoold in het gebruik van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). NLP gaat over het ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen.

Hoe reageer jij – in communicatie en gedrag – op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever kunnen doen? Daarmee krijg je dus meer keuzevrijheid en regie op je eigen leven. De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en onze hersenen).

Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatiesystemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven.

Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. De vraag is waarom toch iedereen anders reageert op de buitenwereld? Dat komt omdat de subjectieve informatie objectief wordt gemaakt door onze hersenen.

Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Deze gefilterde gedachten en stemmingen sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming.

In coaching word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en feitelijk gedrag, zodat je, waar nodig, blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere relaties of resultaten zult komen.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Een praktijkvoorbeeld van Coaching Eindhoven

Een tijd geleden maakte Jos een afspraak omdat hij vastliep in zijn werk. Hij kon heel goed benoemen wat hij allemaal niet meer wilde en op de vraag wat hij dan wel zou willen bleef het even stil. Met behulp van het NLP coachmodel kreeg hij meer inzicht in waar zijn hart letterlijk sneller van ging kloppen. Vervolgens zijn we samen gaan onderzoeken welke hulpbronnen Jos zelf had die hem zouden kunnen helpen, om de beste keuzes te maken. Door die verschillende opties fysiek in de ruimte te plaatsen en zich voorstellen hoe het zou zijn als hij voor A, B of C zou kiezen werd het hem helemaal duidelijk wat zijn besluit moest worden. Tot slot hebben we nog even geoefend in het voeren van het goede gesprek met zijn leidinggevende. Jos heeft inmiddels de baan die graag wilde en gaat weer met veel plezier naar zijn werk.

Waar zit Coaching Eindhoven ?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: De Houtwal 2e 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm).

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top