skip to Main Content

EMDR Eindhoven

Waar staat de afkorting EMDR Eindhoven eigenlijk voor ?

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desesitization and Reprocessing als je dit vertaald zoveel betekent het door oog beweging minder gevoelig worden en opnieuw verwerken. De methode wordt al jaren lang gebruikt om herinneringen met de daar aangekoppelde emoties die vaak heel pijnlijk zijn te laten verdwijnen. De herinnering zelf blijft natuurlijk aanwezig maar zonder de pijnlijke lading van dat moment.

Hoe werkt EMDR Eindhoven in ons brein precies?

Omdat goed te kunnen uitleggen is belangrijk te begrijpen dat ons brein vergelijkbaar werkt als een computer. Er is een korte termijn geheugen, lees het werk geheugen en er is een harde schijf zeg maar het lange termijn geheugen. In de sessie voor de gegevens van de harde schijf opgehaald naar het werk geheugen. Vervolgens vraag ik je deze herinnering of situatie je heel levendig voor te stellen. Dus goed te kijken naar de kleuren, te luisteren naar de geluiden en te voelen wat je toen hebt gevoeld. Overigens zul je, je altijd blijven realiseren dat je bij mij in de praktijk bent en niet echt in dat moment van toen.

De volgende stap is dat ik je vraag om je ogen te openen en mijn vingers te volgen die ik van links naar rechts beweeg. Daardoor krijgt het korte termijn geheugen zoveel informatie dat het oorspronkelijke trauma vervaagt. Als er voldoende emoties los gelaten zijn kan de herinnering vervolgens weer teruggeplaatst worden in het lange termijn geheugen. Het blijft dan een nare herinnering maar zondag de fysiologische effecten en emotionele lading.

Wat is het voordeel van EMDR in combinatie met hypnose?

De unieke combinatie van hypnotische trance en EMDR Eindhoven biedt een oplossing voor klachten die met een andere methode letterlijk onbereikbaar bleken te zijn en daardoor onoplosbaar. Het onbereikbare element zit in het feit dat het trauma is opgeslagen diep in het lange termijn geheugen en daardoor onbereikbaar voor ons normale bewustzijn.

Zeer regelmatig worden er in onze sessies herinneringen opgehaald waarvan de cliënt niet eens het bestaan wist. In veel gevallen gaat het dan om herinneringen uit de vroege jeugd die- door de ogen van nu – relatief onschuldig waren. Toch waren deze de basis waarmee latere trauma’s zijn verbonden. Door nu juist deze opnieuw te verwerken verdwijnt ook de lading van de latere gebeurtenissen.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Voor wie is deze EMDR therapie geschikt ?

De behandeling met EMDR Eindhoven is vooral bekend als het gaat om trauma verwerken. Denk hierbij aan mensen die slachtoffer zijn geworden van een geweldsdelict, seksueel geweld of andere levensbedreigende situaties. Het werken met EMDR kan ook al met de zeer jonge kinderen. Mijn jongste dochter verwerkte op deze manier een dramatisch ongeluk van haar geliefde viervoeter Kyra. Op deze manier kunnen ook chronische problemen waarvan de oorzaak nog onbekend was, toch verdwijnen. Het is de moeite van een onderzoek in veel gevallen meer dan waard. We hebben al veel bijzondere sessie’s mogen ervaren. Van chronische pijn, verlatings- , spreek of faalangst, maar ook fobieën of het gevoel; ik mag er niet zijn na een bevalling ’s trauma.

Is EMDR niet gevaarlijk?

Als jij eerlijk bent over wat je wel of niet ervaart, en je je veilig voelt bij mij als therapeut is het niet gevaarlijk. Ook is het zo dat je op elk moment tijdens de behandeling deze kunt beëindigen. Wel is het vaak zo dat mensen in de dagen na de behandeling er nog veel mee bezig zijn. Enerzijds door de herinneringen die boven komen drijven anderzijds door bijvoorbeeld heftige dromen. En dat is goed nieuws want wat er gebeurt is dat jouw brein verder gaat in het opnieuw verwerken van zaken die verband hebben gehouden met jou trauma. Het is dus een volstrekt natuurlijk proces en zelfs de belangrijkste functie van onze dromen.

Waar vind in deze EMDR Eindhoven behandeling?

EMDR is een van de vele behandelmethoden van Holistisch Centrum Brabant. Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel.

Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als EMDR Eindhoven hypnotherapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top