skip to Main Content

Wat kan een energetisch therapeut voor jou kan doen?

Als holistisch energetisch therapeut hebben we geleerd onze eigen lichaamsenergie “af te stemmen” op die van de cliënt. Daardoor voelen we wat er speelt en waar in het (energie) lichaam of het aura van de cliënt de blokkade zich bevindt. Vervolgens kunnen we op verschillende manieren zorgen dat de blokkade wordt opgeheven en de energie weer kan stromen.

Wij werken vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat we – als holistisch energetisch therapeut – de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans. Verder kan dit leiden tot lichamelijke onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

Een blokkade kun je zien als gestolde ofwel bevroren energie en is opgebouwd uit lagen, vergelijkbaar met een ui. De schil als beschermingslaag en daaronder de lagen met de onverwerkte gevoelens. Elke laag heeft tijd nodig om zich te ontvouwen. Zodat ons lichaam de tijd heeft om het te verwerken en dan pas ook los kan laten. Daarna dient zich de volgende laag aan. Zou dit in één keer gebeuren, alle lagen tegelijk, dan zouden we erdoor overspoeld raken. Ons lichaam heeft een eigen wijsheid en bepaalt zelf het tempo.

Als energetisch therapeut maken we gebruik van verschillende technieken

Hierbij maken we gebruik van een breed scala aan technieken omdat wij zelf zeer breed zijn opgeleid, Wilma met een medische achtergrond als verpleegkundig professional en een sterk ontwikkeld 6e zintuig en Ben sterk vanuit de NLP en hypnotherapie. Daarnaast is elke vraag van een cliënt uniek en doen wij wat nodig is.

Hoe een holistisch energetisch therapeut jouw leven kan veranderen?

Een mooi voorbeeld van het effect van een energetische behandeling is de volgende casus. Anna (niet haar echte naam) had al een tijdje last van een opgejaagd gevoel met soms een beklemmend gevoel op haar borst. De huisarts kon naast stress geen andere oorzaak vinden en adviseerde om naar een psycholoog te gaan of eventueel kalmerings tabletten te nemen. Anna wilde graag een holistische benadering van haar probleem en zocht op internet met deze term. Nadat we telefonisch contact hadden, voelde het voor Anna goed om een sessie te plannen.

Tijdens de eerste behandeling voelde het lijf van Anna gestrest aan en heb ik haar met behulp van een techniek uit holistic pulsing in een diepe ontspanning kunnen brengen. In deze ontspanning kon Anna haar ingehouden tranen de vrije loop laten. Dit luchtte haar enorm op en gaf haar letterlijk meer ruimte om weer adem te halen. De ademhalings oefeningen die ik aan Anna heb meegegeven hebben haar in de thuissituatie verder geholpen. Anna is na deze sessie nog twee keer geweest waarin we ook de hormonale balans hebben hersteld. Anna voelt zich inmiddels een stuk rustiger en heeft geen beklemmend gevoel meer op de borst gehad.

Een mooi voorbeeld van het herstellen van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Onze de behandelingen zijn altijd gericht op het terugbrengen van de regie over het eigen leven bij de cliënt. In de afgelopen jaren hebben we al veel  van dergelijke mooie resultaten mogen zien waarbij mensen zich bijna letterlijk herboren voelen na een of soms meerder behandelingen.

Vooraf is moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen nodig zijn maar in de meeste gevallen gaat het om 1 tot maximaal 3 behandelingen op één thema.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Waar vind je ons als energetisch therapeut?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons- als holistisch energetisch therapeut – achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat). Meer weten over wie wij zijn als energetisch therapeut den Bosch? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Afspraak maken

Het tarief bedraagt €95,- inclusief BTW per sessie van een uur.

De behandeling wordt uitgevoerd door Wilma en Ben ter Horst. Jij bepaalt wie voor jou het beste voelt.

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top