skip to Main Content

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een volwaardige en effectieve therapeutische methode. Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van de ingrijpende gebeurtenis(sen), deze verwerken en ontladen van de emotionele reacties “.

Hoe werkt EMDR in hypnose dan precies?

Eerst wordt je met een snelle methode in een hypnotische trance gebracht en dan ga ik je vragen terug te denken aan de situatie die verband houdt met de reden waarom je de sessie wil doen. Soms weet je dat helemaal niet, in dat geval laten we ons leiden door jouw onderbewustzijn.

In beide gevallen vraag ik je het gevoel zo sterk mogelijk op te roepen en een (school) cijfer te geven daarna wordt je gevraagd mijn hand te volgen en worden snelle oogbewegingen gemaakt.

 

Door dit een aantal keren te herhalen zal in veel gevallen de emotionele lading verdwijnen. Bij de eerste vraag kan het gevoel vaak tot een 9 of 10 gebracht ( op een schaal van 1 tot 10), bij de laatste keer soms een 1 of 2 maar veel vaker echt 0 als in weg !

Afspraak maken

Werkt EMDR dan echt?

We hebben veel voorbeelden van succesvolle traumaverwerking maar ook iets “eenvoudigs” als enorme hoogtevrees is met behulp van een EMDR-sessie in slechts 30 seconden verholpen. Cliënte – en eerlijk gezegd ik ook – zijn regelmatig enorm verbaasd dat ze het gevoel van enkele minuten daarvoor gewoon niet meer kunnen oproepen.

Wat is dan het voordeel van EMDR?

Het voordeel van EMDR is dat de traumatische ervaring niet tot in detail verteld hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder deskundige begeleiding in een veilige omgeving. Bovendien behoud jij altijd de controle en kun je op elk moment de sessie stoppen. Gelukkig heeft niemand dat ooit nodig gevonden.

Wanneer is EMDR in hypnose zinvol?

Deze effectieve hypnose techniek kan ingezet kan worden in heel veel situatie’s bij Post Traumatisch Stress Syndroom, rouwverwerking, blokkades, verslavingen, pijnbestrijding, angsten en fobieën of het verminderen, dan wel verwijderen van oncomfortabele gevoelens of herinneringen.

Maak gewoon een afspraak en ervaar zelf de kracht van EMDR.

Tarief uitgebreide sessie

€150,- inclusief BTW en maximaal 1,5 uur. Deze behandelingen worden gegeven door Ben ter Horst.

Back To Top