skip to Main Content

Wat kan een EMDR behandeling voor jou betekenen?

Sommige gebeurtenissen kunnen erg ingrijpend zijn. De meeste mensen verwerken dat op hun eigen manier. Anderen ontwikkelen psychische klachten. Soms is er zelfs sprake van een psychotrauma: een herinnering aan een gebeurtenis die te heftig bleek om te verwerken, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.

Als gevolg van een onverwerkte herinnering kunnen verschillende problemen ontstaan die het leven ontwrichten, zoals slaapproblemen, concentratieverlies, vermijding en depressie. U kunt daarbij ook last krijgen van steeds herhalende gedachten aan de betreffende gebeurtenis, waaronder herbelevingen en nachtmerries. Ook overdreven schrikreacties komen veel voor. Dit noemen we een posttraumatische stressstoornis (PTSS). EMDR (eye movement desensitization and reprocessing) is bedoeld voor mensen met blijvende klachten na een psychotrauma.

Hoe gaat een EMDR behandeling in zijn werk?

In onze praktijk kiezen we voor EMDR in combinatie met een hypnotische trance. In de behandeling zal u gevraagd worden aan de ingrijpende gebeurtenis terug te denken en te waarderen met een schoolcijfer. Een nul voor geen gevoel en een 10 voor het meest extreme gevoel. Vervolgens zal het verwerkingsproces opgestart worden door telkens opnieuw de gebeurtenis naar boven te halen en gelijktijdig een afleidende stimulus gebruiken in de vorm van handbewegingen, steeds gedurende ongeveer een halve minuut. Door middel van EMDR wordt er een stroom van gedachten en beelden op gang gebracht. Soms komen er ook gevoelens en lichamelijke sensaties bij.

Uiteindelijk zal de behandeling ervoor zorgen dat de herinnering de kracht en emotionele lading verliest. Het wordt telkens gemakkelijker om terug te denken aan de gebeurtenis, zonder last te hebben van bepaalde gedachten of lichamelijke gevoelens.

Hoe EMDR een leven kon veranderen

In onze praktijk hebben we al zeer verschillende problemen mogen oplossen met cliënten zoals je ook bij onze referenties kunt lezen hyperlink. Er was een man die na een auto-ongeluk bang was om nog te rijden en na 1 sessie weer naar Spanje op vakantie kon met de auto! Een vrouw met een ernstige lift fobie was na 2 sessies compleet vrij van spanning en kon weer gewoon met de lift naar haar appartement. Of de politieman die een hoogtevrees had (al 30 jaar) en met 1 sessie eindelijk kon solliciteren op zijn droombaan in de haven. En zelfs een man met een oorlogstrauma was na 1 sessie een ander mens, dat wat met een paar jaar psychotherapie niet lukte kon met EMDR wel worden bereikt.

Wil jij weten of we ook jouw probleem kunnen oplossen?
Laat ons weten wat je wil bereiken en je krijgt van ons altijd een eerlijk advies!

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Wanneer is EMDR in hypnose zinvol?

Deze effectieve hypnose techniek kan ingezet kan worden in heel veel situatie’s bij Post Traumatisch Stress Syndroom, rouwverwerking, blokkades, verslavingen, pijnbestrijding, angsten en fobieën of het verminderen, dan wel verwijderen van oncomfortabele gevoelens of herinneringen.

Maak gewoon een afspraak en ervaar zelf de kracht van EMDR.

Tarief uitgebreide sessie

€150,- inclusief BTW en maximaal 1,5 uur.
Deze behandelingen worden gegeven door Ben ter Horst.

Waar kun je deze EMDR behandeling ervaren?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm en dan over het bruggetje).

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top