skip to Main Content

Wat kan een EMDR behandeling voor jou betekenen?

Lees straks meer op deze pagina…..Pagina over EMDR….. maar nu eerst veel gestelde vragen over EMDR.

Waar staat EMDR eigenlijk voor?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Shapiro & Laub, 2017).

Wat zijn de resultaten met EMDR ?

In 95% van de behandelingen is er minimaal een verlichting van de klachten en bij 80% van de gevallen verdwijnen de klachten volledig. De cijfers zijn een schatting op basis van onze ervaringen als NLP therapeuten* die EMDR inzetten. Door onze NLP bril kijken we breder, met een holistische kijk naar jouw hulpvraag.

*NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren

Hoe werkt EMDR eigenlijk ?

Door middel van EMDR halen we informatie vanuit je lange termijn geheugen (harde schijf van je computer) naar het korte termijn geheugen (het RAM of flash geheugen van je computer). Door je vervolgens af te leiden met externe prikkels zoals een lichtbalk, onze vingers, piepjes op je koptelefoon of wat dan ook, verbreken we de verbinding tussen de emotie en de herinnering.

Waarom nog langer wachten met een vrijblijvende afspraak

Wij kennen geen wachtlijsten. Vaak kun je al binnen 14 dagen aan de slag met het definitief afrekenen met je belemmerende verleden. Als je na de intake besluit dat je niet verder wil gaan met een behandeling, betaal je ook niets.

Hoe veilig is EMDR?

De methode is veilig bij ons als zeer ervaren therapeuten. We hebben honderden mensen behandeld en laten ons regelmatig bijscholen op de nieuwste technieken en inzichten.

Hoe wordt ik er gelukkiger van ?

Door de ervaringen uit het verleden écht te verwerken. In feite heb je de ervaring nog niet goed kunnen verwerken. Precies daarmee helpt EMDR.  En hoeveel gelukkiger zou je zijn zonder de klachten die het trauma je nog (dagelijks) geeft? Je draagt niet langer die last met je mee.

Echt verlost van mijn probleem?

Het klinkt toch echt wel ongelofelijk, te mooi om waar te zijn. Precies dat ongeloof zien we dagelijks op het gezichten van onze cliënten na hun behandeling. Daar waar enkele minuten daarvoor nog heel veel emoties en tranen waren, is dan opluchting en vaak een mooie glimlach.

Wat maakt het nu zo bijzonder ?

Dat zit hem vooral in de snelheid en het feit dat er nauwelijks gepraat wordt tijdens de behandeling zelf. We werken samen om het lichaam alsnog in staat te stellen (letterlijk) het trauma te verwerken.

Dat betekent niet dat de herinnering niet meer vervelend kan zijn. Het betekent wel dat de herinnering jou niet meer ‘lastig valt’ en jij door kunt met jouw leven. Zonder die last en met een gezonde verwerking over ‘dat wat ooit was’.

Wie zijn je therapeuten?

Ben en Tim zijn beide zeer ervaren NLP therapeuten met samen meer dan 3000 behandelde cliënten en vele honderden EMDR sessies, Lees hier ons bio’s en maak je keuze op gevoel.

Ben ter Horst

 

 

Tim Brinkman

Hoe reken je echt af met het verleden ?

Met behulp van EMDR kun je terug naar het verleden vanuit het perspectief van het heden. Met andere woorden herbeleven zonder je er in te verliezen. Met een deskundig therapeut naast je die je er door heen helpt.

Kan het echt met slecht één of enkele sessies?

Zeker, na de intake zijn vaak maar een of enkele sessies nodig. Dit hangt natuurlijk af van de complexiteit van jouw hulpvraag. Maar feit blijft dat EMDR bijzonder effectief en snel resultaat geeft.

Staat jouw vraag er niet bij?  Bel ons of mail ons met jouw vraag en je krijgt binnen 48 uur antwoord.

Lees hier verder op onze EMDR pagina of klik hieronder om direct een afspraak te maken.

 

Back To Top