skip to Main Content

EMDR Den Bosch

EMDR Den Bosch waar staat dat voor?

De engelse afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desesitization and Reprocessing. Als je dit vertaald betekent het zoiets als; door het laten bewegen van de ogen, minder gevoelig worden en het opnieuw verwerken van emoties. Keer op keer blijkt het mogelijk om op die manier pijnlijke emoties uit het verleden te laten vervagen. Vanzelfsprekend blijft de herinnering maar die is niet meer zo pijnlijk en belemmert niet langer je functioneren in het  dagelijks leven.

Op welke manier werkt EMDR therapie Den Bosch precies?

Situaties die je beleefd worden tijdelijk opgeslagen in het korte termijn geheugen. Maar al snel verdwijnen ze naar de achtergrond in het lange termijn geheugen. Kunnen er van uit dat deel van het brein nog steeds dagelijks getraind worden op specifieke aspecten van die herinnering.

In een EMDR therapie sessie worden die herinneringen uit het lange termijn geheugen naar voren gehaald. Bijna letterlijk want ze komen daarmee in het korte termijn geheugen dat zich bevindt in de hippocampus. De volgende stap is dat ik je vraag de herinnering zo levendig mogelijk te maken. Dus wat hoorde je dat zag je wat voelde je in die specifieke situatie. Vervolgens vraag ik je jouw ogen te openen en mijn vingers te volgen. Deze vingers beweeg ik snel van links naar rechts om daarmee jouw werk geheugen te overbelasten. Het effect daarvan is dat het oude beeld van de traumatische ervaring vervaagt. Dit beeld is minder of zelfs niet meer emotioneel geladen en vindt zijn weg terug naar het lange termijn geheugen. Overigens ben je tijdens de hele sessie “wakker” en maak je deze bewust mee, de herbeleving is realistisch maar niet met dezelfde pijn van toen.

Wat maakt de combinatie van EMDR en hypnose zo bijzonder?

De combinatie van hypnose met EMDR Den Bosch is extreem krachtig. De lichte hypnotische trance maakt het mogelijk terug te gaan in de tijd. Hierdoor kunnen herinneringen boven komen drijven die lange tijd kwijt bent geweest. Het is zelfs mogelijk herinneringen op te halen waarvan je het bestaan niet eens wist. Het komt vaak voor dat cliënten op deze manier de echte oorsprong van hun problemen ontdekken. En in de meeste gevallen zijn dit relatief onschuldige gebeurtenissen op zeer jonge leeftijd.

Deze eerste “imprint” of “first event” is dan letterlijk het fundament waarmee latere trauma’s zijn verbonden. Door juist deze op te halen, te neutraliseren en terug te plaatsen in het lange termijn geheugen ontstaat er rust en verdwijnt ook de lading van alle latere trauma’s die hieraan gekoppeld waren.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Is EMDR therapie Den Bosch voor alles geschikt ?

Zeker niet als je twijfelt neem dan eerst contact met ons op. De behandeling met EMDR Den Bosch is vooral bekend voor het behandelen van concrete dramatische gebeurtenissen zoals seksueel misbruik of ander geweld, een verkeersongeluk of andere levensbedreigende situaties. Juist door de bijzondere combinatie met hypnose krijg ik ook vaak mensen met vage klachten, ze hebben het gevoel dat er iets is uit het verleden maar kunnen hun vinger er niet opleggen. En die specifieke situaties is de methodiek waarbij een combinatie wordt gebruikt van de regressie en een lichte hypnotische trance een effectieve  combinatie.

Het is zelfs mogelijk om problemen met een chronisch karakter waarvan de oorzaak onbekend was toch te verminderen of zelfs laten verdwijnen. We hebben al veel mooie sessies mogen beleven die meer dan de moeite waard waren. Denk hierbij aan het opheffen van jarenlange chronische pijn, angsten voor verlating voor falen of juist hele bijzondere bijna “gekke” angsten voor bepaalde kleuren, geluiden of situaties.

Is EMDR therapie niet eng?

Zolang jij je veilig voelt bij mij als therapeut is het niet gevaarlijk. Belangrijk is ook dat je op elk moment in de sessie deze kunt stoppen zonder enig gevaar. Het effect van de sessie kan echter wel nog enkele dagen na sudderen, bijna letterlijk. Zo kun je meerdere herinneringen terug krijgen die gekoppeld waren aan het trauma. Ook kun je heftige dromen hebben en dat is eigenlijk goed nieuws. Het is de functie van jouw dromen om emoties te verwerken. Dus als door de sessie nog laatste restjes je ervaringen een nieuwe plek moeten krijgen dan zijn je dromen daarvoor een ideaal instrument.

Waar vind in deze EMDR Den Bosch behandeling?

EMDR Den Bosch is een van de vele behandelmethoden van Holistisch Centrum Brabant.

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel.

Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als EMDR hypnotherapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top