skip to Main Content

Waar staat de afkorting EMDR Veldhoven eigenlijk voor?

Deze Amerikaanse afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desesitization and Reprocessing en laat zich niet letterlijk vertalen. Wat ermee wordt bedoeld is:het door oogbeweging direct minder gevoelig worden en opnieuw verwerken van emoties. Met deze techniek is het mogelijk oude herinneringen waaraan vaak pijnlijke emoties zijn gekoppeld te laten vervagen. Natuurlijk blijven er de – vaak nare – herinneringen deze roepen geen fysiologische of emotionele reacties van jou lichaam meer op.

Wat doet EMDR Veldhoven?

Om EMDR Veldhoven goed uit te kunnen leggen werkt de metafoor van een computer uitstekend. Alle ervaringen in je leven worden en eerste instantie opgevangen in het werk geheugen om vervolgens op de harde schijf te worden geplaatst.

Deze harde schijf zou je kunnen zien als het lange termijn geheugen. Tijdens de sessie zullen we informatie van de harde schijf naar het werk geheugen halen. Hierbij vraag ik je de herinnering zo levendig mogelijk te maken. Denk dus aan de kleuren de geluiden en de gevoelens van dat moment soms is er zelfs ook sprake van een bepaalde geur of smaak, alle zintuigen doen mee.

Overigens zul je nooit de pijn ervaren zoals je dat op dat moment hebt meegemaakt. Je zult je altijd bewust zijn dat je ook bij ons in de praktijk in Veldhoven bent. De volgende stap in het proces is dat ik je op vraag je ogen te openen en mijn vingertopjes te volgen die ik snel van links naar rechts beweegt. Hierdoor wordt jouw werk geheugen overbelast waardoor de herinnering langzaam vervaagt en ontdaan wordt van de emotionele lading. Daarna kan de opgeschoonde herinnering terug geplaatst worden in het lange termijn geheugen, jouw persoonlijke harde schijf.

Welk voordeel heeft EMDR Veldhoven in combinatie met hypnose?

De behandeling waarbij we EMDR technieken gebruiken in een licht hypnotische trance geven aanvullende behandelmogelijkheden. Dat is het dus mogelijk om terug te gaan in de tijd zelfs naar de tijd in de baarmoeder. En voor mensen die geloven in reïncarnatie is het zelfs mogelijk terug te gaan naar vorige levens. In veel gevallen worden er herinneringen opgehaald uit de vroege jeugd waar cliënten het bestaan niet eens van afwisten. Toch zijn het juist vaak die herinneringen die de basis vormden voor de klachten die later zijn ontstaan. Door dat eerste trauma opnieuw te verwerken worden ook alle latere trauma’s die daar verband mee houden geneutraliseerd.

Voor wie is EMDR therapie vooral geschikt ?

De meest bekende toepassing van EMDR Nijmegen is het verwerken van concrete traumatische gebeurtenissen. Dit kan variëren van fysiek geweld, een verkeersongeval maar ook een echtscheiding of overlijden van een dierbare. Door onze unieke methode en jarenlange ervaring krijgen wij ook vaak de vragen van mensen met relatief vage klachten. Ze hebben het idee dat er iets is in hun jeugd dat ze steeds opnieuw triggerd maar kunnen niet een een concrete verbinding leggen. De techniek van regressie in een lichte hypnotische trance zoals hierboven omschreven biedt daarbij uitkomst.

Het is in dat geval dus mogelijk om angsten, fobieën of hele bijzondere fysieke klachten te laten verdwijnen. Eigenlijk is geen enkele vraag “gek” en de moeite van het onderzoeken via deze methode waard. Soms ook gewoon om uit te sluiten dat er iets vanuit het verleden speelt zodat die zoektocht kan worden losgelaten.

Is EMDR niet heel erg gevaarlijk?

Veiligheid staat natuurlijk voorop en tegelijkertijd werken we met emoties die soms pijnlijk kunnen zijn. Maar zoals gezegd je zult je altijd bewust zijn van het feit dat je bij mij in de praktijk bent dus nooit meer de pijn van doen op dezelfde manier ervaren. Daarnaast behoud jij ten alle tijden de regie, op elk moment in de sessie kun jij besluiten te stoppen.

Vaak hoor ik wel van cliënten dat zij de dagen en soms zelfs nog weken erna beelden krijgen die met het trauma of de situatie te maken hebben. Een ander fenomeen is dat cliënte heftiger dromen in de dagen na de behandeling. Dit is goed nieuws omdat dit precies de functie is van onze dromen het verwerken van emoties. Op deze manier verwerkt jouw brein de laatste restjes van de ervaring.

Waar kun je EMDR Veldhoven vinden?

EMDR Veldhoven is een van de vele behandelmethoden van Holistisch Centrum Brabant.

Wij zijn gevestigd op de 1e verdieping van de Provincialeweg 144 in Veldhoven.

Meer weten over wie wij zijn als EMDR Veldhoven hypnotherapeut?

Klik dan hier.

Lijkt EMDR je wat?

Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Tarief sessie

€ 75,- voor de intake en €150,- voor sessie’s van maximaal 1,5 uur.
Deze behandelingen worden gegeven door Ben ter Horst of Tim Brinkman.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Ben ter Horst

NLP Coach, Hypnotherapeut en Managing Partner

 Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen

Geboren en opgegroeid in de wijk Woensel in Eindhoven in een klein traditioneel calvinistisch gezin met een vader die werkte als ambtenaar op de Technische Universiteit en een moeder die voor het gezin zorgde. Samen waren zij kerkelijk erg actief. Daarnaast heb ik een 6 jaar jongere broer.

In mijn jeugd las ik al veel spirituele boeken en was nieuwsgierig naar de reden van mijn bestaan hier op aarde. In die periode ontmoette ik ook Wilma met wie ik sinds 1980 lief en leed deel en waarmee ik later het gezin met onze 2 dochters Laura en Jess mocht bouwen. Inmiddels zelfs opa van 2 prachtige kleindochters.

Na de middelbare detailhandelsschool heb ik carrière gemaakt in de zakelijke dienstverlening en daarin ben ik nog steeds actief.

Spirituele ontwikkeling
Deze heb ik te danken aan mijn eerste grote leermeester, Piet van Ingen van de GRS ( Groep Religieuze Spiritualisten) in Amsterdam. Mijn levensvisie is dankzij hem en de GRS nog steeds gebaseerd op een grote universele liefdemacht waarbij iedereen daar een andere naam aan geeft.

Mijn andere begeleider op het spirituele pad is Do Lemette, samen met hem begeleid ik regelmatig seance kringen. Er is dus niet een bepaald vakje of geloofsrichting waar ik in pas. Wel geloof ik dat we allemaal onderdeel uitmaken van een groter geheel wat we -zolang we hier op aarde zijn- nooit helemaal zullen begrijpen.

Persoonlijke crisis
Deze vond plaats in 2002 met een burn-out, gevolgd door ontslag ontstond ineens ruimte. In deze periode van enorme leegte was het juist diezelfde ruimte die kansen bood voor een nieuwe richting. Via de organisatie ‘Nieuwe Dimensies' en de coaching van Paul Heuijerjans vond ik een nieuwe weg.

De nieuwe weg
Was voor mij een opleiding aan de School voor Coaching in Leiden en aansluitend de NLP opleidingen bij Vidarte in Den Bosch. Verder volgde ik en een opleiding tot spiritueel therapeut bij de Smederij in Soerendonk. Vervolgens opgeleid tot geregistreerd hypnotherapeut bij. Ondertussen heb ik bij Vidarte de opleiding tot internationaal NLP trainer en begeleider familie- en organisatieopstellingen en de leergang systemisch coachen afgerond. In 2022 rond ik de opleiding psychosociale basiskennis af waardoor de meeste verzekeraars een deel van behandelingen ook zullen vergoeden.

Een leven lang groeien en ontwikkelen daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage en wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren is mijn passie.

Wilma ter Horst - Berends

NLP Coach, Energetisch Therapeut en Managing Partner

Ieder mens heeft een bestemming en het “toeval” helpt mee om die te bereiken

Mijn wieg stond in Harderwijk en al jong ben ik verhuisd naar Eindhoven waar ik ben opgegroeid. Daar zijn ook mijn 3 broer(tjes) geboren. Het was bij ons thuis altijd een komen en gaan van mensen en altijd extra plek aan tafel als dat nodig was. Mijn vader heeft een lange periode als technisch monteur gewerkt en was tot aan zijn pensioen werkzaam als machinist bij de NS. Door zijn onregelmatige diensten was hij ook vaak thuis om mee te helpen in het gezin. Mijn moeder is vroeger in de zorg werkzaam geweest. Toen de kinderen zich zelfstandig konden redden, is zij weer parttime gaan werken in de thuiszorg. Beide ouders hebben, zolang ik mij kan herinneren, een actieve rol gespeeld in de kerk waar wij iedere zondag met het hele gezin naar toe gingen.

Het is dan ook mijn overtuiging dat ontmoetingen in het leven zelden toevallig zijn. Dat ik Ben heb leren kennen in de kerk was ook geen toeval. Samen gaan wij al vanaf 1980 door het leven, waarbij wij ook elk een eigen pad volgen. Onze twee heerlijke dochters lopen mee, maar gaan ook steeds meer hun eigen weg. De jongste is inmiddels zelf moeder en dat maakt mij een trotse oma van 2 prachtige kleindochters.

Zorgverlener
Mijn hele werkende leven breng ik al door in de zorg als verpleegkundige. Ik ben begonnen in de psychiatrie en was later werkzaam in andere disciplines. Na een periode de rol van huismoeder te hebben vervuld (wat ik als een hele mooie tijd heb ervaren) keerde ik weer terug in de zorg. In 2003 kregen wij te horen dat mijn schoonmoeder en mijn vriendin kanker hadden. Dat was een hele heftige maar ook mooie periode. Ik heb mogen ervaren hoe alles omvattend palliatief terminale zorg kan zijn. Bij mij ontwaakte een intens verlangen om ook in deze tak van de zorg te gaan werken. Ook hier was het geen toeval dat ik een gok waagde, solliciteerde op een vacature en direct werd aangenomen bij een high care Hospice in Eindhoven waar ik een geweldige tijd heb gehad.

Spirituele wereld
De interesse voor de spirituele wereld was al in de pubertijd aanwezig. Het gebeurde toen nogal eens dat ik dingen al van te voren wist of  indrukken/ervaringen had bij mensen, die vaak bleken te kloppen. Mijn concrete kennismaking met die materie is gekomen door een ontmoeting die mijn ouders hadden met Do Lemette op een vakantie; via die ontmoeting ben ik bij GRS (Groep Religeuze Spiritualisten) in Amsterdam terecht gekomen en heb daar mijn eerste stappen mogen zetten in mijn ontwikkeling tot medium.

Mijn interesse voor NLP werd gewekt toen Ben zijn trainingen volgde bij Vidarte in Den Bosch. Wat een mooie persoonlijke ontwikkelingen maakte hij door; dat wilde ik ook! Zo gezegd, zo gedaan en in 2013 heb ik daar mijn masters afgerond en inmiddels zelfs de opleiding tot internationaal erkend NLP trainer afgerond. Op dit moment zit ik in de afstudeerfase van de HBO beroepsopleiding tot gecertificeerd Energetisch Therapeut.

Inmiddels werk ik niet maar als verpleegkundige maar full time in onze eigen praktijk. NLP'er met een systemische bril en mijn mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op jouw koers brengen en te houden.

Tim Brinkman

NLP Trainer / Coach, Hypnotherapeut en
associated Partner

Laat de rijkdom van het verleden een bron voor de toekomst zijn

Geboren in Venlo en opgegroeid in Eindhoven. In mijn werk als onderwijsontwikkelaar, trainer en adviseur voor scholen en bedrijven ben ik altijd gefascineerd geweest hoe de menselijke geest zijn ervaringen construeert. Hoe komt het dat we zo individueel betekenis geven aan schijnbaar dezelfde informatie? Wat is een gedachte? Wat is een emotie? Wat is geluk? Harmonie in mezelf en anderen ontwikkelen is wat mij drijft. Om die reden verdiepte ik mijzelf in psychologie, psychiatrie en NLP (neuro linguïstisch programmeren), Advaita, Kabbalah en het Boeddhisme. Uiteindelijk zag ik de rode draad in al deze stromingen en kreeg mijn talent om kennis over te dragen een nieuwe betekenis.

Ik geloof niet in of-of maar in en-en. Alles heeft zijn plek. Ieder deel in jezelf. Iedere emotie. Iedere gedachte. Het gaat niet om afleren maar om bijleren. Levenskunst is spelen met balans en heeft harmonie tot gevolg. Als coach en trainer ben ik niet degene die jou gaat vertellen wat je moet doen. Want dat zou impliceren dat ik de antwoorden heb en jij niet. Ik geloof dat ieder mens alles in zich heeft. Soms komen we door perspectief vernauwing vast te zitten. Wat ik bied is een omgeving waarin jij in contact met jezelf antwoorden kunt vinden door perspectief verbreding. Je leert je eigen bronnen in te zetten. Je leert je eigen waarheid terug te vinden. Als trainer onderwijs ik technieken om die bronnen te ontwikkelen en als coach begeleid ik je deze bronnen te integreren in het dagelijks bewustzijn.

Hoewel praten een belangrijke plek heeft, maakt het praktiseren van nieuwe inzichten het verschil in je ervaring. Immers, de waarde van nieuwe inzichten krijgt gestalte wanneer het toepassen daarvan lukt. Dat geeft voldoening en maakt jou een vrijer mens. Om die reden gaan we spelenderwijs aan de slag met oefeningen. Met humor en compassie. Want een vreugdevol brein leert sneller.

Back To Top