skip to Main Content

Klankschaal meditatie

De oorsprong klankschaal meditatie

Het is al  weer meer dan 40 jaar geleden dat wij onze spirituele zoektocht begonnen. Vormen van meditatie waren daar vaak onderdeel van. Of dat nu was in de vorm van stilte of ondersteund met muziek. Ons pad begon oorspronkelijk in de kerk maar al snel met een veel breder spiritueel besef, we hebben veel facetten en richtingen onderzocht. Als muzikanten waren wij ook snel betoverd door de klanken van de schalen. Meestal harmonieus maar soms ook dissonant om vervolgens weer op te lossen in harmonie.

Het werken met klankschalen stond dan ook al lang op ons verlanglijstje. Wij hanteren echter ook het principe; we doen het goed of doe het niet, we gaan voor kwaliteit. In 2019 hebben we onze opleiding gevolgd bij het klankschaalexpertisecentrum. Eigenaar en expert in dit centrum is Iwan Boersma. Hem leerde we de fijne kneepjes van het vak en natuurlijk heeft hij ons ook geadviseerd bij de aanschaf van schalen. De mythe is echter dat de schalen jou kiezen.

Wat doet een klankschaal meditatie eigenlijk?

Meditatie klankschalen creëren feitelijk niet anders dan trillingen die wij kunnen waarnemen als geluid. Tijdens een klankschaal meditatie wordt de trilling van de schalen overgebracht naar jou lichaam’s cellen. Je kunt de meditatie met klankschalen dus niet alleen horen maar vooral ook voelen.

Een klankschaal meditatie kan daarbij zelfs direct effect hebben op de bloeddruk of de waarneming van pijn. Maar ook het geestesoog of de meer spirituele kant wordt aangetrild. Zo kan het zijn dat je innerlijk weten wordt geactiveerd en je inzichten mag ontvangen over het pad wat jij te gaan hebt. De meeste cliënten geven ook aan na een sessie erg goed te kunnen slapen. Dat heeft te maken met het fenomeen dat goed slapen begint met uitgerust gaan slapen. De  kwaliteit neemt toe als je ontspannen in slaap valt.

Wat is een meditatie klankschalen?

De klankschalen die gebruikt worden tijdens klankschaal meditatie kunnen heel divers zijn qua klank kleur. Het beleven van trilling en klank is voor iedereen anders. Goede meditatie klankschalen en worden met de hand gemaakt. Het is belangrijk dat de klank evenwichtig en zuiver is. Jouw lichaam neemt de zuivere trilling van de klankschaal over en gebruikt het om balans te herstellen daar waar het nodig is. Er zijn dus meerdere effecten mogelijk en vaak verschillende tegelijk, denk hierbij aan:

  • Creëren van ontspanning
  • Blokkades verminderen omweg nemen
  • Het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren
  • Balans tussen lichaam en geest herstellen
  • Energie toevoegen

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Hoe werken wij in een meditatie met klankschalen ?

Tijdens de klankschaal meditatie kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een van onze matrassen of op een stoel plaats te nemen. Voor de liefhebbers zijn er ook meditatiekussens. Het is jouw meditatie en jij kiest de vorm waarin jij hem wilt ontvangen.

Wij vinden het fijn de klankschaal meditatie in stilte te starten dus bij binnenkomst zoek je direct een eigen plek. Na een korte introductie van onze kant starten we met de gezamenlijke meditatie. Er is geen enkele ervaring met mediteren noodzakelijk,  iedereen met een zuivere intentie is welkom. In onze ruimte mediteren we met maximaal 12 mensen gelijktijdig. Na afloop is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en je wordt van harte uitgenodigd zelf een flesje water mee te nemen.

Waar vind je klankschalen?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als mediatie klankschalen therapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat een mediatie met klankschalen ?

Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top