skip to Main Content

Wat betekent een EMDR-therapie?


“Eye Movement Desensitization and Reprocessing”, afgekort tot EMDR, is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Wat kun je bereiken met een EMDR therapie

Er zijn soms gebeurtenissen die een enorm diepe wond achterlaten in het leven van mensen. In veel gevallen zijn mensen in staat deze gebeurtenissen op eigen kracht te verwerken. In anderen gevallen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om beelden die zich steeds blijven herhalen in het hoofd in de vorm van herbelevingen, flashbacks of nachtmerries.

Andere klachten die vaak voorkomen zijn allerlei angsten schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR wordt vaak ingezet bij de behandeling van mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan alleen al nog steeds een emotionele reactie oproept.

Wij combineren deze therapievorm met een lichte hypnotische trance. Omdat het bewustzijn daarin naar de achtergrond gaat kunnen we nog effectiever EMDR toepassen. We hebben al veel van genoemde problemen kunnen oplossen vaak zelfs met maar 1 sessie. Wat heb je te verliezen? Maak een afspraak of bel ons voor meer informatie.

Hoe EMDR een leven kon veranderen

In onze praktijk hebben we al veel mooie dingen mogen doen met cliënten zoals je ook bij onze referenties kunt lezen. Zo was er een jonge vrouw die een enorme fobie voor spinnen had ontwikkeld. Dit was zo extreem dat zij elke dag iemand nodig had om haar te begeleiden bij het naar binnen gaan van haar eigen huis. Tijdens de sessie liet ik haar op een iPad en foto zien van een spin waardoor zij direct een hevige stressreactie vertoonde o.a. hyperventileren, zweten, hartkloppingen. Aan het eind van de sessie nog geen 30 minuten later liet zij zichzelf filmpjes zien op de iPad, diezelfde dag nog heeft zij thuis haar eerste spin verwijderd!

Wil jij weten of ook jouw probleem kunnen oplossen?
Laat ons weten wat je wil bereiken en je krijgt van ons altijd een eerlijk advies!

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Wanneer is EMDR in hypnose zinvol?

Deze effectieve hypnose techniek kan ingezet kan worden in heel veel situatie’s bij Post Traumatisch Stress Syndroom, rouwverwerking, blokkades, verslavingen, pijnbestrijding, angsten en fobieën of het verminderen, dan wel verwijderen van oncomfortabele gevoelens of herinneringen.

Maak gewoon een afspraak en ervaar zelf de kracht van EMDR.

Tarief uitgebreide sessie

€150,- inclusief BTW en maximaal 1,5 uur.
Deze behandelingen worden gegeven door Ben ter Horst.

Waar kun je deze EMDR therapie ontvangen?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm en dan over het bruggetje).

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top