skip to Main Content

Wat kan een energetisch therapeut Veldhoven voor jou doen?

Energetische therapie in Veldhoven is werken met energie net als reiki, quantum touch of zoals het vroeger genoemd werd “strijken”. Voor ons is het verschil dat bij reiki of quantum touch we vooral kosmische energie toedienen die vervolgens zijn eigen weg zoekt in jouw lichaam en dat kan in veel gevallen heel helpend zijn.

Als energetisch therapeut in Veldhoven gebruiken we daarnaast ons intuïtieve kracht om te onderzoeken wat er speelt en werken met de kosmische energie om ons heen en natuurlijk met de energie in het aura en de chakra punten. Energie is voor ons een heel ruim begrip. Wij zien eigenlijk alles als energie en gaan ervan uit dat alles met elkaar is verbonden.

Als energetisch therapeut Veldhoven maken we gebruik van wereldwijde ervaringen en technieken

Wij zijn dus allemaal met elkaar en alles om ons heen verbonden. Dit betekent dat wij continue invloed hebben op onze omgeving op allerlei manieren met onze emoties, gedachten en overtuigingen zoals liefde maar ook onze angst, verdriet, boosheid of zelfs haat. Van hieruit trekken wij die ervaringen naar ons toe waar we van kunnen leren en deze hebben dus weer effect op de keuzes die wij maken.

Er is een wederzijdse wisselwerking tussen jou en je omgeving. De omgeving beïnvloedt jou, elk moment van de dag. Maar wat zijn jouw gedachten en gevoelens precies? Zijn ze van jouzelf of heb je ze misschien onopgemerkt ergens opgepikt van een ander? In dat geval kan levensenergie ook weglekken door gaten die zich in ons eigen energieveld bevinden. Dit heeft natuurlijk veel invloed op hoe wij onszelf voelen en vervolgens handelen.

Het bijzondere van energetische therapie Veldhoven

In onze vorm maken we als energetisch therapeut Veldhoven gebruik van onze kennis en ervaring met reiki, holistic pulsing, quantum touch, chakra, aura healing, en natuurlijk onze intuïtie. Deze laatste kan zeer goed werken als jij als cliënt geen idee hebt waar bepaalde patronen of klachten vandaan komen.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Hoe energetisch therapeut Veldhoven jouw leven kan veranderen?

Elke cel in ons lichaam bevat een geheugen. Onverwerkte gebeurtenissen, oftewel niet geheelde stukken, vanuit de kindertijd of vorige levens worden als herinnering opgeslagen in onze lichaamscellen en energieveld. Vaak herhalen we oude patronen van pijn, angst en onmacht waardoor wij niet in verbinding komen met ons hoger zelf. Een grondige schoonmaak van je energieveld geeft weer helderheid, verbinding met de kosmos en centreert jou weer in je eigen energie.

Een ander aspect van ons energiesysteem is dat het reageert wanneer je je niet veilig genoeg voelt om jezelf te zijn of iets traumatisch hebt ervaren. Je gaat jezelf beschermen met een van je overlevingsmechanismen. Op korte termijn lijkt dit effectief, maar op langere termijn zijn er vaak negatieve bijeffecten. Je begint jezelf te verschuilen achter een masker, oftewel, je gaat in overlevingsstand.

In de wisselwerking met de omgeving krijg je vervolgens nog meer negatieve ervaringen die het probleem of gevoel bevestigen. Deze invloeden van buitenaf doen daar dus nog een schepje bovenop net zo lang totdat je bereid bent het probleem “aan te kijken”.

Op dat moment kan de oorzaak worden losgelaten, geheeld of getransformeerd door middel van onze energetische therapie behandeling in Nijmegen. Dit is een combinatie van diverse technieken en bevat onderdelen van een familieopstelling, reiki en systemisch coachen.

Waar vind je deze energetische therapie Veldhoven?

Wij zijn gevestigd op de ie verdieping van de Provinciale weg 144 in Veldhoven.

Meer weten over wie wij zijn als energetisch therapeut in Veldhoven?

Klik dan hier.

Lijkt het je wat?

Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Afspraak maken

Het tarief bedraagt €95,- per sessie van een uur.

De behandeling wordt uitgevoerd door Wilma en Ben ter Horst. Jij bepaalt wie voor jou het beste voelt.

Ben ter Horst

NLP Coach, Hypnotherapeut en Managing Partner

 Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen

Geboren en opgegroeid in de wijk Woensel in Eindhoven in een klein traditioneel calvinistisch gezin met een vader die werkte als ambtenaar op de Technische Universiteit en een moeder die voor het gezin zorgde. Samen waren zij kerkelijk erg actief. Daarnaast heb ik een 6 jaar jongere broer.

In mijn jeugd las ik al veel spirituele boeken en was nieuwsgierig naar de reden van mijn bestaan hier op aarde. In die periode ontmoette ik ook Wilma met wie ik sinds 1980 lief en leed deel en waarmee ik later het gezin met onze 2 dochters Laura en Jess mocht bouwen. Inmiddels zelfs opa van 2 prachtige kleindochters.

Na de middelbare detailhandelsschool heb ik carrière gemaakt in de zakelijke dienstverlening en daarin ben ik nog steeds actief.

Spirituele ontwikkeling
Deze heb ik te danken aan mijn eerste grote leermeester, Piet van Ingen van de GRS ( Groep Religieuze Spiritualisten) in Amsterdam. Mijn levensvisie is dankzij hem en de GRS nog steeds gebaseerd op een grote universele liefdemacht waarbij iedereen daar een andere naam aan geeft.

Mijn andere begeleider op het spirituele pad is Do Lemette, samen met hem begeleid ik regelmatig seance kringen. Er is dus niet een bepaald vakje of geloofsrichting waar ik in pas. Wel geloof ik dat we allemaal onderdeel uitmaken van een groter geheel wat we -zolang we hier op aarde zijn- nooit helemaal zullen begrijpen.

Persoonlijke crisis
Deze vond plaats in 2002 met een burn-out, gevolgd door ontslag ontstond ineens ruimte. In deze periode van enorme leegte was het juist diezelfde ruimte die kansen bood voor een nieuwe richting. Via de organisatie ‘Nieuwe Dimensies' en de coaching van Paul Heuijerjans vond ik een nieuwe weg.

De nieuwe weg
Was voor mij een opleiding aan de School voor Coaching in Leiden en aansluitend de NLP opleidingen bij Vidarte in Den Bosch. Verder volgde ik en een opleiding tot spiritueel therapeut bij de Smederij in Soerendonk. Vervolgens opgeleid tot geregistreerd hypnotherapeut bij. Ondertussen heb ik bij Vidarte de opleiding tot internationaal NLP trainer en begeleider familie- en organisatieopstellingen en de leergang systemisch coachen afgerond. In 2022 rond ik de opleiding psychosociale basiskennis af waardoor de meeste verzekeraars een deel van behandelingen ook zullen vergoeden.

Een leven lang groeien en ontwikkelen daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage en wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren is mijn passie.

Wilma ter Horst - Berends

NLP Coach, Energetisch Therapeut en Managing Partner

Ieder mens heeft een bestemming en het “toeval” helpt mee om die te bereiken

Mijn wieg stond in Harderwijk en al jong ben ik verhuisd naar Eindhoven waar ik ben opgegroeid. Daar zijn ook mijn 3 broer(tjes) geboren. Het was bij ons thuis altijd een komen en gaan van mensen en altijd extra plek aan tafel als dat nodig was. Mijn vader heeft een lange periode als technisch monteur gewerkt en was tot aan zijn pensioen werkzaam als machinist bij de NS. Door zijn onregelmatige diensten was hij ook vaak thuis om mee te helpen in het gezin. Mijn moeder is vroeger in de zorg werkzaam geweest. Toen de kinderen zich zelfstandig konden redden, is zij weer parttime gaan werken in de thuiszorg. Beide ouders hebben, zolang ik mij kan herinneren, een actieve rol gespeeld in de kerk waar wij iedere zondag met het hele gezin naar toe gingen.

Het is dan ook mijn overtuiging dat ontmoetingen in het leven zelden toevallig zijn. Dat ik Ben heb leren kennen in de kerk was ook geen toeval. Samen gaan wij al vanaf 1980 door het leven, waarbij wij ook elk een eigen pad volgen. Onze twee heerlijke dochters lopen mee, maar gaan ook steeds meer hun eigen weg. De jongste is inmiddels zelf moeder en dat maakt mij een trotse oma van 2 prachtige kleindochters.

Zorgverlener
Mijn hele werkende leven breng ik al door in de zorg als verpleegkundige. Ik ben begonnen in de psychiatrie en was later werkzaam in andere disciplines. Na een periode de rol van huismoeder te hebben vervuld (wat ik als een hele mooie tijd heb ervaren) keerde ik weer terug in de zorg. In 2003 kregen wij te horen dat mijn schoonmoeder en mijn vriendin kanker hadden. Dat was een hele heftige maar ook mooie periode. Ik heb mogen ervaren hoe alles omvattend palliatief terminale zorg kan zijn. Bij mij ontwaakte een intens verlangen om ook in deze tak van de zorg te gaan werken. Ook hier was het geen toeval dat ik een gok waagde, solliciteerde op een vacature en direct werd aangenomen bij een high care Hospice in Eindhoven waar ik een geweldige tijd heb gehad.

Spirituele wereld
De interesse voor de spirituele wereld was al in de pubertijd aanwezig. Het gebeurde toen nogal eens dat ik dingen al van te voren wist of  indrukken/ervaringen had bij mensen, die vaak bleken te kloppen. Mijn concrete kennismaking met die materie is gekomen door een ontmoeting die mijn ouders hadden met Do Lemette op een vakantie; via die ontmoeting ben ik bij GRS (Groep Religeuze Spiritualisten) in Amsterdam terecht gekomen en heb daar mijn eerste stappen mogen zetten in mijn ontwikkeling tot medium.

Mijn interesse voor NLP werd gewekt toen Ben zijn trainingen volgde bij Vidarte in Den Bosch. Wat een mooie persoonlijke ontwikkelingen maakte hij door; dat wilde ik ook! Zo gezegd, zo gedaan en in 2013 heb ik daar mijn masters afgerond en inmiddels zelfs de opleiding tot internationaal erkend NLP trainer afgerond. Op dit moment zit ik in de afstudeerfase van de HBO beroepsopleiding tot gecertificeerd Energetisch Therapeut.

Inmiddels werk ik niet maar als verpleegkundige maar full time in onze eigen praktijk. NLP'er met een systemische bril en mijn mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op jouw koers brengen en te houden.

Tim Brinkman

NLP Trainer / Coach, Hypnotherapeut en
associated Partner

Laat de rijkdom van het verleden een bron voor de toekomst zijn

Geboren in Venlo en opgegroeid in Eindhoven. In mijn werk als onderwijsontwikkelaar, trainer en adviseur voor scholen en bedrijven ben ik altijd gefascineerd geweest hoe de menselijke geest zijn ervaringen construeert. Hoe komt het dat we zo individueel betekenis geven aan schijnbaar dezelfde informatie? Wat is een gedachte? Wat is een emotie? Wat is geluk? Harmonie in mezelf en anderen ontwikkelen is wat mij drijft. Om die reden verdiepte ik mijzelf in psychologie, psychiatrie en NLP (neuro linguïstisch programmeren), Advaita, Kabbalah en het Boeddhisme. Uiteindelijk zag ik de rode draad in al deze stromingen en kreeg mijn talent om kennis over te dragen een nieuwe betekenis.

Ik geloof niet in of-of maar in en-en. Alles heeft zijn plek. Ieder deel in jezelf. Iedere emotie. Iedere gedachte. Het gaat niet om afleren maar om bijleren. Levenskunst is spelen met balans en heeft harmonie tot gevolg. Als coach en trainer ben ik niet degene die jou gaat vertellen wat je moet doen. Want dat zou impliceren dat ik de antwoorden heb en jij niet. Ik geloof dat ieder mens alles in zich heeft. Soms komen we door perspectief vernauwing vast te zitten. Wat ik bied is een omgeving waarin jij in contact met jezelf antwoorden kunt vinden door perspectief verbreding. Je leert je eigen bronnen in te zetten. Je leert je eigen waarheid terug te vinden. Als trainer onderwijs ik technieken om die bronnen te ontwikkelen en als coach begeleid ik je deze bronnen te integreren in het dagelijks bewustzijn.

Hoewel praten een belangrijke plek heeft, maakt het praktiseren van nieuwe inzichten het verschil in je ervaring. Immers, de waarde van nieuwe inzichten krijgt gestalte wanneer het toepassen daarvan lukt. Dat geeft voldoening en maakt jou een vrijer mens. Om die reden gaan we spelenderwijs aan de slag met oefeningen. Met humor en compassie. Want een vreugdevol brein leert sneller.

Back To Top