skip to Main Content

Klankschaalmassage 

De oorsprong van klankschaalmassage

Over de herkomst van klankschalen het is niet zo heel veel bekend, toch worden ze al eeuwen lang gebruikt. Vaak in de vorm van healing maar zeker ook voor louter ontspanning. Elke vorm van ontspanning geeft over het lichaam de gelegenheid om letterlijk te ont-spannen en daarmee het herstellen van balans.

Vanuit de overleveringen gaat het verhaal dat er slechts drie oorspronkelijke klankschalen zijn. In de meeste verhalen bevinden die zich ergens in India gebruikt door boeddhisten of sjamanen. In de huidige tijd worden ze op veel verschillende plekken gebruikt ter ondersteuning van spirituele rituelen maar ook gewoon ter ontspanning in de sauna. Ook wij hebben ze leren kennen op die verschillende plekken en was er altijd al een verlangen om dit op te nemen in ons behandeling ’s  repertoire. De effectieve werking van de trilling is elke keer weer bijzonder, zowel individuele behandelingen als in het werken met groepen.

Onze opleiding hebben wij gevolgd bij Iwan Boersma, de oprichter en eigenaar van het klankschaal expertisecentrum. Van hem leerden we de technieken en behandelmethoden. Daarnaast heeft hij ons geadviseerd bij de aanschaf van de klant schalen. Overigens is dat nog een heel proces want eigenlijk kiezen de schalen jouw.

Wat doet een klankschaalmassage eigenlijk?

De trilling van een klankschaal ontstaat direct naar het “aanslaan”. Als je goed luistert hoor je de klank langzaam aanzwellen en uiteindelijk ook weer heel traag uitsterven. De trilling kun je horen met je oren maar belangrijker nog je kunt die ook voelen in je lijf. Om een klankschaal te kunnen gebruiken voor een klankschaalmassage of healing is het belangrijk dat deze zuiver is van de klank en trilling. Deze trilling dient zeer gelijkmatige te zijn en dus geen andere golfbewegingen te maken dan kan de schaal gaan “zingen”. Op die manier kan jouw lichaam de trilling van de schaal overnemen en jouw lichaam stellen in de beweging brengen die nodig is. Je kunt het op verschillende manieren ervaren, zo kun je denken aan:

  • Fysieke ontspanning
  • Dat blokkades verminderen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen
  • Pijn wordt verzacht
  • Je letterlijk weer meer balans voelt
  • Energieker

Het effect van de klankschaalmassage is vaak direct merkbaar. Ook horen we vaak van cliënten dat ze nog dagen daarna meer ontspannen kunnen slapen of zelfs een blijvende verbetering ervaren.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Hoe werken wij tijdens de klankschalen massage?

Als je op zoek bent naar een klankschalen massage is er wellicht een vraag of klacht waarmee je al langere tijd worstelt. De sessie start dan ook met een korte intake om daar helderheid op te krijgen. Maar natuurlijk kun je een massage ook ontvangen puur om te relaxen en waarbij er geen specifieke vraag is. De totale sessie van intake en massage duurt ongeveer een uur.

Waar vind je klankschaalmassage?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel.

Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als klankschaal therapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top