skip to Main Content

Klankschalen therapie 

De oorsprong van klankschalen therapie

Sinds onze puberteit zijn wij beiden op zoek naar spiritualiteit. In het begin vanuit de kerk maar al snel op zoek naar een veel breder perspectief. Een van onze mentoren Tilly Ran leerde ons: onderzoek alle dingen en behoudt slechts het goede. Elke keer opnieuw hebben ons verdiept in de verschillende facetten van persoonlijke ontwikkeling en spiritueel ontwaken. Vanuit de boeken, opleidingen en workshops maar vooral ook door zelf te ervaren.

Daarbij horen ook vaak rituelen en deze worden meestal ondersteunt met muziek of klanken. Beiden zijn wij ook actief als muzikanten dus klank en harmonieën zijn ons niet vreemd. Al snel werden we gegrepen door de bijzondere klanken maar vooral ook de effecten van gebruik in klankschalen therapie.

Bij Iwan Boersma eigenaar en oprichter van het klankschaalexpertisecentrum hebben wij onze opleiding gevolgd. Met grote deskundigheid en in alle rust heeft hij ons de kneepjes van het vak geleerd. Natuurlijk heeft hij ons ook begeleid in het vinden van de juiste schalen. Als je naar verschillende schalen luistert “weet” of beter gezegd voel je meteen welke op dat moment voor jou de helende werking heeft die je zoekt.

Wat doet een klankschalen therapie eigenlijk?

Door een klankschaal “aan te slaan” ontstaat er trilling. Deze kun je waarnemen als klank en je kunt hem ook direct voelen. Goede klankschalen en worden met de hand geklopt en zijn dus uniek in vorm en trilling. Voor een klankschalen therapie is het belangrijk dat schalen zuiver zijn. Daarmee bedoelen we dat er geen golfbewegingen in de trillingen zitten maar dat er een gelijkmatige patroon ontstaat.

Hierdoor is het mogelijk de trilling van jou lichaam te veranderen op die plaatsen maar deze mogelijk verstoord is. Dat betekent dus ook dat er verschillende effecten mogelijk zijn. In de meeste gevallen ervaar hier er meerdere tegelijk, denk hierbij aan:

  • Ontspanning creëren
  • Blokkades verminderen of zelfs geheel weg nemen
  • Zelf genezend vermogen van het lichaam herstellen
  • Lichaam en geest weer in balans brengen met elkaar
  • Energie toevoegen

Het effect van een sessie is meestal direct en al tijdens de sessie merkbaar. Het kan zelfs een meetbaar effect hebben op de bloeddruk, of de waarneming van pijn. In de feedback van onze cliënten we ook vaak dat ze daarna heerlijk hebben geslapen. Door de ontspanning van de sessie ga je ’s avonds uitgerust naar bed. En door uitgerust te gaan slapen ervaar je nog meer de rust en ontspanning van de slaap. De toepassingen zijn dus eigenlijk onbeperkt en gaan steeds uit van het eigen helend vermogen van het lichaam.

Wat is de relatie met chakra klankschalen therapie?

In onze therapie werken we natuurlijk ook vaak met de chakra punten. Deze knoop punten van energiebanen kunnen open zijn, gesloten of vervuild zijn geraakt. Afhankelijk van de situatie gebruiken we een of meerdere schalen en verschillende slagtechnieken om de chakra punten weer te openen. Hierdoor kan energie weer vrijelijk stromen.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Hoe werkt een klankschaal therapie ?

Elke sessie beginnen we met een korte intake waarbij we samen kijken naar wat jij vandaag nodig hebt. Is er een specifieke vraag of thema want de laatste tijd speelt of wil je gewoon even lekker ontspannen en herstellen van de inspanningen van de afgelopen weken. Op basis daarvan creëren we een unieke sessie klankschaal therapie van ongeveer een uur met behulp van de vele schalen en technieken die wij inmiddels mogen bezitten.

Waar vind je klankschaal therapie?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel.

Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als klankschaal therapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top