skip to Main Content

Klankschalen healing 

De oorsprong van klankschalen healing

Het is niet zo heel veel bekend over de oorsprong van healing met behulp van klankschalen. Maar veelal wordt aangenomen dat de oorsprong ligt in India en vooral gebruikt werd in het boeddhisme en sjamanisme. Het verhaal gaat dat er nog slechts drie oorspronkelijke klankschalen zijn. Al ruim 35 jaar zijn wij beiden op zoek naar spiritualiteit. In het begin vanuit de kerk, later vanuit spirituele verenigingen zoals het bekende Harmonia. Een van onze mentoren Tilly Ran leerde ons: onderzoek alle dingen en behoudt slechts het goede.

Persoonlijke ontwikkeling en spiritueel ontwaken zijn voor ons al die jaren belangrijke thema’s gebleven. Zowel in trainingen, workshops als in het deelnemen aan rituelen hebben wij onze kennis vergaard. Veel van deze rituelen worden ondersteund met muziek of klanken. Het effect van muziek gaat veel verder dan alleen emotie het heeft ook een relatie tot de trilling van elke cel in jouw lijf. Bij het gebruik van klankschalen en komen deze elementen bij elkaar klank, de trilling leidt tot healing en persoonlijke groei.

Wij zijn opgeleid door Iwan Boersma, eigenaar en oprichter van het klankschaalexpertisecentrum. Hij heeft uitgebreid de tijd genomen om ons de technieken te leren bij het gebruik van klankschalen. En ook hebben de juiste schalen een weg naar ons weten te vinden via zijn deskundigen adviezen. Want zo werkt het schalen kiezen hun volgende eigenaar.

Wat doet een klankschaal healing eigenlijk?

Na het “aanslaan” van de klankschaal ontstaat er een trilling. Deze trilling kun je met je oren waarnemen als een klank. Maar veel belangrijker nog je kunt de trilling ook voelen doordat de schaal op je lijf staat of er dichtbij in de buurt is. Voor een klankschalen healing of een therapie moeten de schalen zuiver zijn. Niet alleen een zuivere klank maar vooral zuiver in trilling. De trilling dient gelijkmatig te zijn en geen golfbewegingen te maken, dus echt rondzingen. Zo kan jouw lichaam de trilling van de schaal overnemen op die plaatsen maar dat nodig is. Het effect van de behandeling kan op verschillende manieren voelbaar zijn, denk je bij aan:

  • Het creëren van ontspanning
  • Blokkades verminderen of zelfs helemaal opheffen
  • Het zelf genezend vermogen van het lichaam weer activeren
  • Lichaam en geest weer volledig met elkaar in harmonie brengen
  • Energie toevoegen

Het effect van een sessie is vaak direct merkbaar. Het kan zelfs een concreet meetbaar effect hebben op de bloeddruk, of de waarneming van bijvoorbeeld pijn. In de reacties van onze cliënten horen we ook vaak dat ze daarna heerlijk hebben geslapen. De ontspanning van de sessie maakt dat je uitgerust gaat slapen en daardoor een hogere kwaliteit van slapen ervaart.

Ons aanbod

Wij bieden in onze praktijk verschillende mogelijkheden aan om te groeien in bewustzijn en proberen samen antwoord te vinden op vragen als: wie ben ik eigenlijk; waarom kom ik steeds dezelfde thema’s tegen; wat is mijn taak hier en hoe wil ik mijn leven vorm geven? Wij bieden verschillende oplossingen voor coaching, hypnose en spiritualiteit, door middel van verschillende cursussen, persoonlijke trainingen en groepstrainingen.

Hoe werkt een healing met klankschalen?

Als je op zoek bent naar een klankschalen healing is er zeer waarschijnlijk een vraag of klacht waarmee je al langere tijd worstelt. De sessie start dan ook met een korte intake om daar helderheid op te krijgen. Maar natuurlijk kun je een healing ook ontvangen puur vanuit ontspanning en herstel van balans zonder specifieke vraag. Op basis daarvan creëren we een unieke sessie van ongeveer een uur met behulp van de vele schalen en technieken die wij inmiddels mogen bezitten.

Waar vind je deze klankschalen healing?

Wij zijn gevestigd in een schuurwoning op het adres: Houtwal 2E 5463 XJ in Veghel. Je vindt ons achter op het erf (parkeren kan in de berm aan de straat).

Meer weten over wie wij zijn als klankschaal therapeut? Klik dan hier.

Lijkt het je wat? Als je meer wil weten neem dan contact met ons op en als je een afspraak wil maken klik dan op afspraak

Ben ter Horst

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus durf te kiezen!

Een leven lang groeien en ontwikkelen, daar geniet ik van. Deze theoretische- en ervaringsbagage in combinatie met wie ik ben, is mijn gereedschap; mensen in beweging brengen, regie terug geven als dat nodig is en dan samen vooruitgang creëren, dat is mijn passie.

Wilma ter Horst

Ieder mens heeft een bestemming en het "toeval" helpt mee om die te bereiken!

De combinatie van werken in de zorg als verpleegkundige, NLP, systemisch werk en mediumschap maken dat ik op een holistische wijze kijk naar de mens die ik ontmoet. Ik gun iedereen een ontmoeting met zichzelf en ga graag als metgezel mee op deze reis. Niet om koers te bepalen maar om je op koers brengen en te houden.

Back To Top